What do the European monarchies want more?

What do the European monarchies want more?

With the exception of Arabic and Turkic immigrations in Greece, the core population in Greece and Albania is the same, a Balkan population. Same can be said for Serbia, Bosna – Herzegovina, Montenegro, Romania, Bulgaria and Macedonia, and even Turkey. Through centuries in Balkan have come people from other parts, which you can discern now in the anthropologic features of certain individuals. The filthy European Monarchies have cheated these stupid populations with a history that the European Monarchies of Elisabeth I, Albert II and Co. have written for them during last 500 years, full of reciprocal hatred, a forged history, which has been and will be the apple of discord (Homer, Alexander of Macedonia, Scanderbeg, etc.), source of conflicts and wars among these idiot populations, quasi – animals, who fight daily to earn at any cost the daily bread, even killing each – other. I am sure that such conflicts (everywhere in this repellent world) will continue as long as the mankind will exist on Earth. These conflicts and wars perpetuate automatically the discord and self-isolation. What do the European monarchies want more?

Zoti, Satani dhe Monarkitë e Evropës

Zoti, Satani dhe Monarkitë e Evropës

Etimologjikisht,

Satan, Shejtan = angl. god, Zot, gr. θεός, lat. deus.

Kur zoti qenka shejtani dhe shejtani qenka zoti, kush qenka ai në të vërtetë? Në të vërtetë, Zoti dhe Shejtani janë ata që e krijuan nga mendja e tyre ata për të sunduar më lehtë përmes fesë mbarë njerëzimin. Dhe ata janë Monarkitë e Evropës, ato të së djeshmes dhe këto, Monarkitë Skizofrene të së sotmes.

Elisabeth I and Albert II

Elisabeth I and Albert II

For those who do not understand this world, I say that all the Misdeeds of the Prostitute of England against me and my family in these last ten years have had an important role in my work on etymology. I cannot stop the Prostitute, as well as the Prostitute could not stop my work during these ten years.

At first, I started addressing my curses against the psychopath Albert II of Belgium, whose regime kidnapped my elder son and kept him in a coastal resort for three months and impeding his family to find him. We don’t know now what were their intentions, but we could save our child by internationalizing his missing. That scoundrel, Albert the Second, is already known for what he and his entourage pedophile ring have done in Belgium to Belgian children. We have tried in vain to suit him in Belgian and Albanian courts.

We have documents, declarations of the police department of Anderlecht, where the young Prostitute, princess Mathilde has the origin, documents from Paris, photos from the resort, as well as our presence in Aachen of Germany, that testimony what I am saying and prove what Albert II of Belgium has done against me during our stay in Brussels. But this Blueblood Psychopath is not alone. And this is shown every day, since our return in July 2003 in Tirane, Albania, by the attempts of the international criminal Gang of European Monarchies, who with the assistance of their puppets here on the top of filthy Albanian regime, are making everyday our life impossible and have damaged severely our health and every means of survival.

In order to understand where this Gang of European Monarchies come from and what this Gang has done in centuries to survive, I started my own studies on History and Etymology. It is this new point of view on History and Etymology, which has attracted the attention of hundred thousands of readers during these last ten years.

Nuk ka asnjë vend në Ballkan që të ketë marrë financime si Shqipëria

Nuk ka politikanë në asnjë vend të botës të përkëdhelur këto shtatë vjetët e fundit si Sali Berisha e ndonjë tjetër si Zhozefina Topalli. Dhe kjo përkëdhelje bëhet nga ana e Shtabit të prostitutës Elizabethë vetëm për të luftuar punën për hedhjen dritën mbi historinë e gjuhëve dhe historinë e popujve! Dhe nuk ka asnjë vend në Ballkan që të ketë marrë financime si Shqipëria këto shtatë vjet për të mbuluar natyrën kriminale të Berishës dhe të regjimit të tij. Edhe Danimarka është bërë së fundi xheloze për rrugët e shtruara nga Sali Berisha.

Gjuha shqipe dhe historia e saj

...

Me disa paçavure të shkruara historie Evropa ia ka dalë shumë lehtë në shekujt e fundit t’i ndërsejë Shqipëtarët dhe fqinjët e tyre sllavë dhe grekë si qenër kundër njeri – tjetrit. Në këtë punë Evropën e kanë ndihmuar me aftësitë e tyre njerëzit “më të ndritur” të vendeve ballkanike të fushës së historisë, gjuhësisë, arkeologjisë, si dhe kriminelët në majën e politikës dhe të shteteve përkatëse.

...

Historia e formimit të kombeve dhe shteteve ballkanike është historia e ndarjes në Ballkan të zotërimeve (pasurive tokësore dhe ujore) mes familjeve sunduese të këtyre territoreve. Këto familje kanë dalë në sipërfaqe të historisë dhe janë zhytur e zhdukur në varësi të marrëdhënieve të tyre me Aristokracinë Evropiane dhe Monarkitë e Evropës.

...

Familjet e mëdha ballkanike

Për gjendjen në të cilën ndodhet sot Ballkani ku kombet që e popullojnë ushqejnë një urrejtje të skajshme ndaj njëri - tjetrit, përgjegjësia bie në radhë të parë mbi Monarkitë e Evropës, dhe në radhë të dytë mbi familjet e mëdha të Ballkanit. Kush e ndjek historinë e këtij gadishulli, ai do të shohë se në historinë e konflikteve, luftrave dhe genocideve mes këtyre kombeve kanë gisht monarki si Monarkia Angleze, ashtu edhe familjet e mëdha të Ballkanit, pinjollët e të cilëve i shohim ende në krye të ndonjë shteti.

Këto familje ballkanase, që ne sot i quajmë Rilindase, janë përlyer keqas në historinë e ndarjes dhe armiqësisë mes popullsive të këtij gadishulli. Përsa kohë që të gjitha familjet e mëdha ballkanike kanë marrë pjesë aktivisht në këtë maskaradë historike dhe asnjëra prej tyre nuk i ka demaskuar qartas autorët (fuqitë e mëdha të kohës), qëllimet themelore të kësaj ndarje etnike dhe territoriale, të gjitha familjet e mëdha ballkanike duhen demaskuar njëlloj si përgjegjëse të vëllavrasjes në Ballkan, të shpërnguljeve të mëdha dhe të genocideve të papara në historinë e njerëzimit.

Po këto familje, dhe familjet e reja që i janë ngjitur këtij detashmenti, janë përgjegjëse sot drejtpërsëdrejti për gjendjen në të cilën ndodhen marrëdhëniet mes kombeve aktuale të Ballkanit. Ashtu si dje kur hidhnin në luftra vëllavrasëse popullsitë e Ballkanit, po ashtu edhe sot po këto familje të mëdha, të vjetra dhe të reja, janë gati të futin në luftra edhe më të egra mes tyre sllavët, shqiptarët dhe grekët, të cilët ndajnë mes tyre para vitit 1800 vetëm një histori të përbashkët vëllazërore.

Në vend të hyrjes

Autoktonia, pellazgjishtja, ilirishtja

Pas kurthit të dështuar të Monarkive të Evropës kundër shqiptarëve me vënien në diskutim prej tyre të autoktonisë së shqiptarëve, vazhdimi i debatit pseudo – shkencor mbi pellazgjishten, grekët e lashtë, romakët dhe ilirët e arbërit, është një vazhdim nga ana e Monarkive të Evropës e të njëjtës strategji e politikë pseudo – shkencore të endjes së njerëzimit në Labirintin e Mashtrimit, që njerëzit e tyre kanë endur këto pesë shekujt e fundit.

Konceptet pellazgjik, ilirik dhe arbër janë të lidhura ngushtë me gënjeshtrat mbi megamashtrimin mbi Greqinë e Lashtë dhe Romën. Rënia e Gënjeshtrave mbi Romën dhe Greqinë do të rrëzojnë edhe gënjeshtrat mbi Pellazgët, ilirët dhe Arbërit.

Nuk ka patur as shqiptarë, as grekër, as kroatë, as serbë, as maqedonë, as sllavë, as turq në Ballkan para vitit 1800. Gjithçka është e sajuar, e gjitha është një mashtrim. Në Ballkan ka patur vetëm një popull, të cilin Monarko – Nazistët e Evropës e përzjenë tani vonë, në shekujt 19 dhe 20 me të ardhur për të ngatërruar edhe më keq historinë.

Historia e Shqipërisë – shekulli i 19-të

Shikoni se ç’thotë krejt pa mend Faik Konica në vitin 1899:

Kombesia

“Sot per sot ne Shqiperi nuke ka Shqipetare: ka vètem “turq” édhè “kaure” do mè thene Shqipetare qe kane turp te thonë vèhtèn Shqipetare. Por a ka qenë gjithñe ashtu? Nuke ka qene ñe kohe ku édhè Shqipetaret ndjènin ne funt te shpirtit c’eshte kombesia?”
Albania, 10 tetor 1899, numër 10

Pyetjet që ne i bëjmë sot Faikut mendjendritur janë:

1. Kishte apo s’kishte vërtet shqiptarë në kohën tënde, ore Faik?
2. Nëse kishte shqiptarë, përse shqiptarët kishin turp?
3. Sa kohë kishte kaluar qëkur shqiptarët ‘harruan’ se kishin qenë shqiptarë?
4. Kur u bënë shqiptarët ‘turq’ edhe ‘kaurë’?
5. Shqiptarët kishin turp të quheshin shqiptarë pasi nuk e kishin dëgjuar kurrë këtë emër, apo ti Faik beu din vërtet diçka më shumë se unë?

Faik Konica ka kohë që ka vdekur. Po kështu edhe shokët e tij, ata që ne i quajmë Rilindësa. Në një kohë i polli Evropa, si rilindasit shqiptarë, po ashtu edhe ata serbë, kroatë, malazezë. Njëlloj si rilindasit e tjerë, edhe rilindasit shqiptarë duke pranuar mashtrimin që po bëhej në atë kohë nga Evropa me kombësinë në Ballkan, kanë marrë mbi vete pjesën e tyre të përgjegjësisë në ngjalljen e urrejtjes mes banorëve të këtij gadishulli. Rilindasit e Ballkanit kanë qenë shërbëtorë të Monarkive të Evropës, po aq frikacakë sa dhe shumica e shqiptarëve sot.

Le të pyesim veten dhe t’u japim përgjigje këtyre pyetjeve:

1. Cili qe roli i vërtetë i Rilindasve të Ballkanit në shekullin e 19-të?
2. A ka ndonjë ndryshim, në thelb, mes rolit të Rilindasve të Ballkanit dhe Rilindasve, që e quajtën veten shqiptarë?
3. Cili qe roli i vërtetë i Rilindasve shqiptarë në shekullin e 19-të?
4. A e dinin rilindasit e kombeve të Ballkanit se para tyre s’ka patur asnjë komb në Ballkan?

Në kohën e Revistës Albania të Faik Konicës në Shqipëri ne nuk kemi ende shqiptarë. Por, çfarë bën Faiku me shokët e tij “rilindas”, Naimin, Samiun, Vaso Pashën, …., për të bindur banorët e trojeve tona ta mësonin fjalën shqiptar? Çfarë nuk bënë! Rilindasit shqiptarë kanë bërë po atë poshtërsi që kanë bërë edhe rilindasit grekë, ata bullgarë, kroatë, malazezë, etj. Të gjithë këta pseudo “rilindas” për të nxjerrë bukën e tyre u vunë në rresht dhe i shërbyen të gjithë njëlloj Evropës. Të gjithë Rilindasit e Ballkanit dhanë “kontributin” e tyre për të krijuar sipas projektit të Evropës një Ballkan me kombe armiqësore, të atillë siç ka mbetur edhe sot. Si u arrit të mashtroheshin banorët e Ballkanit? Kjo gjë u arrit me dinakëri dhe me ndihmën e dhunës. Kjo u arrit përmes Falsifikimit të Historisë të popullit të Ballkanit, me ndihmën e pakursyer të pseudo – eruditëve të tyre dhe rilindasve të çdo ngjyre në Ballkan, kryesisht lordë anglezë, konsuj francezë, austriakë, udhëtarë të ndryshëm (anglezë, francezë, hungarezë), historianë, poetë (si Byron, de Rada, Naimi, Skiro, etj.), folkloristë, etnografë dhe gjeografë, si dhe politikanët e parë (Samiu, Ismail Bej Qemali, etj.). Kështu Evropa ia arriti të ndajë në serbë, kroatë, bullgarë, grekër dhe shqiptarë një popullsi ballkanase të papërçarë kurrë ndonjëherë më parë.

A duhet të merrnin pjesë Rilindasit Shqiptarë në Megamashtrimin Evropian? Detyra kryesore e Rilindasve shqiptarë ishte në kohën e tyre demaskimi i Lojës që po luhej me termin komb në Ballkan. Pasi të demaskohej ajo Lojë, ata duhet t’u thonin banorëve të këtyre anëve se ”Ne s’kemi ç’bëjmë, nuk mund të bëjmë sehir. Evropa po i shndërron banorët e Ballkanit në Grekër dhe Sllavë, le të pranojmë edhe ne të bëhemi diçka tjetër, le të pranojmë dhe ne të quhemi (siç po na thonë) Shqiptarë, të ndërtojmë dhe ne shtetin tonë, por pa harruar kurrë se më parë në Ballkan të tërë kemi qenë një popull, se tani Evropa po përpiqet të na ndajë në popuj të ndryshëm, që në emër të këtij ndryshimi (diversiteti) ne ballkanasit të vritemi ngaherë me njeri – tjetrin.”

Kështu, Evropa, me ndihmën e Rilindasve të Ballkanit fshiu përfundimisht çdo gjurmë kujtese, që mund të kishte mbetur në kokën e ndonjë ballkanasi. Kjo punë e madhe kundër popullsisë të këtij gadishulli ka bërë që në dy shekuj ballkanasit e rinj të vriteshin plot mllef kundër njeri – tjetrit. Gëzojeni edhe në të ardhmen, o shqiptarë, Historinë e shkruar nga njerëzit e Monarkive të Evropës edhe me ndihmën e Rilindasve dhe të gjithë kalemxhinjve të mëpasëm të vendit tonë. Sa kohë që rrojnë Monarkitë e Evropës, luftra të reja mes ballkanasve ju presin përpara.

Kush ishin Rilindasit shqiptarë?

Faik Konica ambasador i qeverisë së Zogut
Gjergj Fishta klerik i lartë i Vatikanit
Naim Frashëri nëpunës i lartë i Perandorisë Otomane
Ndre Mjeda klerik i lartë i Vatikanit
Sami Frashëri nëpunës të lartë i Perandorisë Otomane
Vaso Pasha nëpunës i konsullatës angleze në Shkodër, nëpunës i Ministrisë të jashtme të Perandorisë Turke, guvernator i Libanit


Familjet e mëdha të Ballkanit

Kush janë familjet e sotme të mëdha në Ballkan? Për të kuptuar se çfarë janë familjet e mëdha sot në Ballkan, familjet e mëdha shqiptare, greke, serbe, malazeze, kroate etj., ne duhet të shkojmë e të shohim sesi u shndërruan familjet e mëdha të Perandorisë turke në familje të mëdha shqiptare, rumune, serbe, greke e kështu me rradhë.

Në fillim të shekullit të 19-të Evropa u ngarkoi familjeve të mëdha të Perandorisë Otomane detyrën, sipas të cilës ata të fillonin të procesin e formimit të kombeve duke rekrutuar sipas territorit, që mbulonin, sa më shumë banorë. Këto familje, dhe njerëzit e tyre, që u shkolluan në shkollat më të mira të Evropës dhe të Amerikës, qenë bërthamat e kombeve që filluan të krijoheshin gjatë shekullit të 19-të. Emrat, që morën territoret dhe banorët e territoreve të ndara e të përfshira brenda kufijve të rinj, qenë krejt konvencionalë. Emrat e përveçëm, emrat e vendeve, të lumenjve, të qyteteve dhe të fshatrave, të gjitha qenë krijuar me kohë nga dijetarë të Evropës.

Familjet e mëdha i hynë projektit të Evropës me galdim. Por, ata nuk mund të dinin ato që dinin Mjeshtrit, Monarkitë e Evropës. Ata qorra nuk mund të kuptonin se qenë dhe mbeten thjesht vegla të Monarkive të Evropës, armiqtë e të gjithë popujve.

Ç’ne ky interesim kaq i madh politik për gjuhën shqipe?

Ç’ne ky interesim kaq i madh politik për gjuhën shqipe?

Sa më shumë që diskreditohet në sytë e njerëzve Kodi i Fëlliqur i 3000 Gjuhëve të Gjalla dhe i 3000 Gjuhëve të Vdekura, aq më shumë pikë fitojnë në sytë e institucioneve të Monarkive të Evropës Kriminelë si Sali Berisha dhe Bamir Topi të paguar nga Evropa dhe Vatikani.

U daltë për hajër kjo punë!

Litari i të vërtetës

E ç’rëndësi ka, moj Elizabetha e II, Prostitutë e Anglisë, përpjekja jote e fundit për të zgjedhur ti vetë se kush do ta vërë ty në qafë litarin e të vërtetës?

Pas teje zor se do të ketë ndonjë trim nga sëra jote, që t’i pëlqejë në qafë një litar i tillë!

Sunday, 24 October 2010

Enciklopedi e Falsifikimeve të Historisë dhe Gjuhësisë

24 tetor 2010

Enciklopedi e sundimit
Enciklopedi e Falsifikimeve të Historisë dhe Gjuhësisë
Në ndërtimA
Akademia e parë në Bullgari Shih Viti 1789.
Akademia e parë në Greqi Shih Viti 1789.
Akademia e parë në Kroaci Shih Viti 1789.
Akademia e parë në Rumani Shih Viti 1789.
Akademia e parë në Serbi Shih Viti 1789.
Akademia e Voskopojës Shih Viti 1789.
Akademia franceze e Mbishkrimeve Akademia franceze e Mbishkrimeve
Mbase ndokush prej jush nuk e ka dëgjuar, por në kohën e Rishëljesë Akademia e pare Franceze quhesh:
Akademia e Mbishkrimeve dhe Letrave të Bukura.
Përse iu dha kaq rëndësi Mbishkrimeve sa që të krijohej një Akademi e tërë në France e cila punën e saj do t’ia kushtonte Mbishkrimeve (të monumenteve, mbi varre, tubat e ujrave të zeza, tjegullat, shkallaret, gjithçka që “kishte prodhuar antikiteti” !!!).
http://www.britannica.com/Ebchecked/topic/288999/Academy-of-Inscriptions-and-Belles-Lettres
Francezet edhe sot fusin hundët kudo, veç për të mbajtur gjallë gënjeshtrën e Madhështisë se kombit të tyre !!!!
http://www.scholarly-societies.org/history/1663aribl.html
http://www.ebaf.edu/
http://www.aibl.fr/fr/sommaire/som.html
Siç shihet nga këto faqe, edhe Napoleoni ka qenë anëtar i Institutit të Frances, dhe me këtë cilësi, tashme si Perandor i Frances ai gjeti kohe për të ngritur në Egjipt Institutin e Egjiptit. Është Egjipti vendi ku Napoleoni porositi të falsifikohej Rozeta e famshme, që tani e kanë anglezët, e vetmja dëshmi (e rreme, sigurisht) ku jepet një tekst në dy gjuhe pseudo të vjetra, në greqisht dhe në atë egjiptiane.
Të tërë perandorët dhe mbretërit janë të përlyer në Historinë e Falsifikimeve të Historisë. Pa këtë përlyerje asnjë mbret nuk qëndron dot asnjë dite në fron.
Akademia Greke në Voskopojë 04 gusht 2008 - Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri[. Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2010/10/voskopoja-mrekullia-vllehe-ne-shqiperi.html
Albania 20 prill 2009 - Etymonline për historinë e emrave Albania, Bosnia, Bulgaria, Greece dhe Serbia
Kur është fjala për historikun e fjalëve, etimologë dhe leksikografë janë të zhdërvjellët, nuk lënë fjale pa date, pa datën kur pretendohet se ajo është shkruar për herë të parë në aksh gjuhe. Kur vjen puna për emra gjeografike, të përrallisin vetëm për Emra të Vendeve për të cilat flitet në Përralla, si Përrallat e Homerit apo autorëve latine. Mungojnë datat kur janë shkruar për herë të parë emrat e popujve dhe vendeve të Ballkanit, të atyre që ne njohim sot. Si ka mundësi kjo Lajthitje jo e vogël?
Bulgaria
M.L., from Bulgari "Bulgarians," perhaps lit. "the men from the Bolg," the River Volga, upon whose banks they lived until 6c. But the people's name for themselves in O.Bulg. was Blugarinu, which suggests a different origin.
http://www.etymonline.com/index.php?search=bulgaria&searchmode=none
Serbia ?
http://www.etymonline.com/index.php?search=Serbia&searchmode=none
Bosnia ?
http://www.etymonline.com/index.php?search=Bosnia&searchmode=none
Greece?
http://www.etymonline.com/index.php?search=Greece&searchmode=none
Serbia
http://www.etymonline.com/index.php?search=Serbia&searchmode=none
Dhe kush hesht, Etymonline, një site i një vendi si Britania që pretendon se ka qindra mijë e deri milionë manuskripte origjinale! Ja pra se kujt u shërbejnë Resulët, ata të SHISH-it dhe institucioneve qendrore të Shqipërisë, u shërbejnë atyre që duan të na mbyllin gojën.
Alecu Văcărescu 04 gusht 2008 - Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri[. Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2010/10/voskopoja-mrekullia-vllehe-ne-shqiperi.html
Aleksandri i Madh Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Ali Pasha i Tepelenës 04 gusht 2008 - Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri[. Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2010/10/voskopoja-mrekullia-vllehe-ne-shqiperi.html
Amerika jugore Shih Gënjeshtrat e Evropës.
Amerika qendrore Shih Gënjeshtrat e Evropës.
Amfiteatri i Durrësit 04 qershor 2008 - Amfiteatri i Durrësit
Mbi ekzistencën e një amfiteatri në Durrës ka shkruar Marin Barleti në shek. XVI, i cili krahas Historisë së Gënjeshtërt të Shqipërisë shkruan dhe për një të Vërtetë, që deri më 1966, pra, për 500 vjet, ka qenë e varrosur. Ai thotë se në Durrës "ndodhet një arenë ose amfiteatër, i ndërtuar me zgjuarsi dhe mjeshtëri të admirueshme":
Nga këto dy – tre fjalë të Barletit në kuptojmë se Amfiteatri i Durrësit në kohën e Barletit ishte ende në këmbë, Por u deshën 5 shekuj që amfiteatri të zbulohej. Deri në vitin 1966 Amfiteatri i Durrësit ishte i mbuluar me një mal me dhe. Ky mal me dhe është hedhur mbi amfiteatër kur në trojet e shqiptarëve u bënë rrafsh të gjitha qytetet e vjetra, kur në Meksikë u varros Guri 25 tonësh i Mbretit Diell, kur në Rodos u shkatërrua me mjetet e kohës Fari i Rodosit, kur ….
Ky duhet të jetë edhe shekulli kur janë "zhdukur" të gjitha bibliotekat e vjetra. Ky është shekulli kur Dijen e përvetësuan dijetërat e rinj, Enciklopedistët francezë, Dijetarët Gjermanë dhe ata Italianë. Ky është shekulli kur u krijuan të gjitha gjuhët e reja e të vjetra, kur u falsifikuan monedha, kur u shkrua Iliada e u prodhuan skulpturat e Fidias … ky është shekulli i Mashtrimit të Popujve.
Çfarë thotë Historia Shqiptare për amfiteatrin e Durrësit deri në vitin 1966? Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2010/10/amfiteatri-i-durresit.html
Anglia në shekullin e 16-të Shih Viti 1789.
Angjelina Komneni 25 dhjetor 2007 – Angjelina shqiptare – majka e serbëve.
Angjelina, e bija e Gjergj Arianitit, përmendet në këngët popullore serbe si princeshë serbe dhe nëna Angjelinë (e gjithë serbëve). A kanë patur serbët ndonjë nënë tjetër më parë?
http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/373183-angelina
kněžna srbská, opěvaná v národní písni co »matka Angjelina«, byla manželka nešťastného, slepého despoty srbského, Štěpána Brankoviće, a dcera udatného albanského velmože Arianita Komnena. es ester jejích jedna byla provdána za slavného albanského knížete Jiřího Kastriotu (Skanderbega), jiná za Ivana Crnojeviće, pána Zety. Štěpán zasnoubil se s ní po svém vypuzení ze Srbska asi r. 1460 i odebral se pak do Italie a k cís. Bedřichovi III., jenž mu vykázal statky ve Furlansku. Po smrti Štěpánově (†1477) nalézáme [Angelina]-nu r. 1485 u císaře v Inšpruce, kde jedinou dceru svou Marii provdala za Bonifacia VII. Palaeologa, vévodu montferratského. Ale již r. 1486 odebrala se do Sremu, kde synové její Jan (†1502) a Jiří byli posledními titulárními despoty srbskými z rodu Brankovićů. Jiří však brzo se stal mnichem a pod jménem Maxim (†1516) byl metropolitou ve Valachii. Těla [Angelina]-ny, pokládané za svatou, a jejích synův odpočívala v klášteře Krušedolu ve Frušké Hoře až do r. 1716, kde Turci klášter vyplenili a pozůstatky zakladatelův rozmetali. (Srv. Miklošiće v Radu jugosl. Akad. 12 a Novakoviće v Letopise Matice srb-sv. 146-148.) KJk.
Shih edhe Leximi i historisë.
Anglezët Shih Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Apollonia e Ilirisë Shih Sub sole nihil novi est, Shkatërrimi i Apollonisë, Viti 1789.
Arabët Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Aristokracia shqiptare Shih Leximi i historisë.
Aristoteli Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Arkeologjia Shih Historia e arkeologjisë.
Arkeologjisë, historia e Fillimet e arkeologjisë, të zbulimeve arkeologjike, dhe librave mbi arkeologjinë në Evropë dhe në mbarë botën.
Arsimi Shih Viti 1789.
Arsimi fillor në Evropë Shih Viti 1789.
Arsimi i mesëm në Evropë Shih Viti 1789.
Arsimi në Amerikën e Veriut
Arsimi në Amerikën Latine
Arsimi në Azi
Arsimi në Ballkan
Arsimi shkollor shih Arsimi fillor në Evropë, Arsimi i mesëm në Evropë, Arsimi në Ballkan, Arsimi në Azi, Arsimi në Amerikën Latine, Arsimi në Amerikën e Veriut.
Arti Shih Viti 1789.
Aristokracia Shih Sub sole nihil novi est, Viti 1789.
Austro - Hungaria Shih Leximi i historisë.
Aztekët Shih Gënjeshtrat e Evropës, Viti 1789,.Zoti Diell i Aztekëve.
Aztekëve, dielli i Shih Zoti Diell i Aztekëve.
Aztekëve, qytetërimi i

B
Ballada mbi Fushatën e Igorit Dokumenti i parë në rusisht pretendohet se është ‘Ballada mbi Fushatën e Igorit’ ( Слово о плъку Игоревѣ në slavonishten kishtare). Kjo vepër që e datojnë të shekullit të 14-të zbulohet vetëm në shekullin e 19-të. Ky tekst u vu në dyshim menjëherë nga shkollarët e lindjes dhe perëndimit, pasi ata kishin të freskët historinë e falsifikimit të një kryevepre tjetër të lashtë ruse, “Këngët e Osian”, që u vërtetua se ishte e poetit skocez Xhejms Makferson. (Le të kujtojmë biblën greke të shkruar nga Erazmi i Roterdamit). Ndër falsifikuesit e ‘Balada mbi Fushatën e Igorit’ (gjithnjë sipas autorit të artikullit në Wikipedia te
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Tale_of_Igor%27s_Campaign) mendohet të jetë Aleksei Ivanovich Musin-Pushkin, një historian dhe koleksionit rus, i cili dhe e “zbuloi” këtë manuscript.
Ballkani Shih Shih Ballkani në shekullin e 16-të, Enciklopedia e iluministëve francezë, Gjuhët ballkanike, Letërsia e popujve të Ballkanit, Leximi i historisë, Historia e gjeografisë politike të Ballkanit.
Ballkani në shekullin e 16-të Shih Zbulimet gjeografike.
Beteja e Termopileve Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Bibla Përputhja e kohës së shkrimit të Biblave me shfaqjen e kryeveprave letrare në gjuhët përkatëse: Bibla frënge dhe Rabëleja, Bibla spanjisht dhe Servantesi, Bibla anglisht dhe Shekspiri, Bibla rusisht dhe Pushkini, Bibla shqip dhe Naim Frashëri. Shih edhe Viti 1789.
Bibla e parë e plotë në rumanisht 04 gusht 2008 - Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri[. Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2010/10/voskopoja-mrekullia-vllehe-ne-shqiperi.html
Bibla greke hollandezi Erazëm i Roterdamit dhe historia e Biblës greke.
Bibliotekat Shih Bibliotekat e para publike në Evropë dhe në Amerikë.
Bizanti Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Bosnja 04 gusht 2008 - Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri[. Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2010/10/voskopoja-mrekullia-vllehe-ne-shqiperi.html. Shih edhe Albania.
Bota Shih Leximi i historisë.
Bulgaria Shih Albania.
Butrinti Shih Sub sole nihil novi est, Viti 1789.
Buzuku


C
Charlemagne Shih Karli i Madh.
Ciceroni Shih Vran Luka.
Civilizimet e së shkuarës Shih Aztekët, Inkasit, Maja.


Ç
Çezari Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Çifutët Shih Hebrenjtë.


D
D’Alambert Shih Enciklopedia e iluministëve francezë, Iluministët francezë.
Dante Shih Rabële, Shekspiri, Servantesi, Vran Luka.
Dekretet e Pseudo - Isidorit Pseudo-Isidorean (False) Decretals
Pseudo-Isidore - Wikipedia, the free encyclopedia
Dideroi Shih Enciklopedia e iluministëve francezë, Iluministët francezë.
Dituria Shih Viti 1789.
Durazzo-t e Gjenovës Shih Leximi i historisë.
Durazzo-t Shih Leximi i historisë.
Durrësi .
Durrësi në shek. e 16-të Shkatërrimi i Durrësit në fillim të shek. e 16-të.
Shih edhe Amfiteatri i Durrësit, Leximi i historisë, Marin Barleti mbi Durrësin, Sub sole nihil novi est, Shkatërrimi i Durrësit, Viti 1789.


Dh
Dhurata e Konstandinit Te http://encyclopedia.jrank.org/DIO_DRO/DONATION_OF_CONSTANTINE_Donatio.html lexojmë këto rradhë për Falsifikimin e dokumentit DHURATA E KONSTANDINIT:
DONATION OF CONSTANTINE (Donatio Constantini), the supposed grant by
the Emporor Constantine in gratitude for his "conversion by Pope
Silvester", to that pope and his successors for ever, not only of
spiritual supremacy over the other great patriarchates and of all
matters of faith and warship but also of temporal dominion over Rome,
Italy." The famous document, known as the Constitutum Constantini and
compounded of various elements (notably of apocryphal Vita S.
Silvestri) was forged at Rome some time between the middle and end of
the 8th century, was included in the 9th century in the collection
known as the False Decretals, two centuries later was incorporated in
the Decretum by a pupil of Gratian, and in Gibbon's day was
still."enrolled among the decrees of Canon Law" by the tacit or modest
admitted of the advocates of the Roman Church ." It is now
universally admitted to be a gross forgery.

DHURATA E KONSTANTINIT (Doantio Constantini), dhurata e hamendësuar e
Perandorit Konstandin si shenjë falenderimi për "konvertimin e tij nga
ana e Papës Silvestri", ndaj atij pape dhe pasardhësve të tij
përgjithmonë, jo vetëm për supremacinë shpirtërore mbi patriarkatet e
tjera dhe mbi të gjitha çështjet e fesë dhe adhurimit por edhe si
sundim i përkohshëm mbi Romën, Italinë." Dokumenti i famshëm, i njohur
si Constitutum Constantini dhe i përbërë nga elementë të ndryshëm (mbi
të gjitha Jeta apokrifale S. Silvestrit) u fallsifikua në Romë aty nga
mesi dhe fundi i shekullit të 8-të, u përfhsi në shekullin e 9-të në
koleksionin e njohur si Dekrete të Rreme, dy shekuj më vonë u përfshi
në Decretum nga ncxënësi i Gracianit, dhe akoma në ditët e Gibonit
ishte ende "e përfshirë në dekretet e Ligjit Kanonik", me pëlqimin e
heshtur dhe modest të avoketërve të Kishës Romane." Ai "dokument"
eshtë pranuar nga të gjithë si një mashtrim i trashë.


E
Edvin Xhonson Falsifikimi Historisë – vazhdim III
Te
http://www.egodeath.com/newchronology.htm_Toc101541541J
lexojmë këto rradhë të tjera:
Edwin Johnson's 1894 book "The Pauline Epistles: Re-studied and Explained"
Study Version of Edwin Johnson's "The Pauline Epistles - Re-Studied
and Explained", 1894 -- Reformatted version for increased
comprehensibility. Proposes that the years 700-1400 didn't exist, and
that Christianity, the "early" Christian texts, Paul, the Gospels, the
Church Fathers, the Dark Ages, and the Middle Ages were literary
inventions fabricated in competing monasteries around 1500. Proposes
that several centuries before the printing press didn't exist. Uses
the questioning of the historicity of all of Paul's epistles as an
example to call into doubt the reality and existence of all of
European history prior to 1533.

Përkthejmë
Edvin Xhonson
Libri i Edvin Xhonson i vitit 1894 "Letrat e Paulit: të ristudiuara e
me shpjegime" – Një version i riformatuar për t'u kuptuar më mirë. Aty
propozohet që vitet 700 – 1400 nuk kanë ekzistuar, dhe se tekstet e
"Krishtërimit", tekstet e hershme të krishtera, letrat e Paulit,
Mesharët, Etërit e Kishës, Shekujt e Errët, dhe Mesjeta janë trillime
letrare të fabrikuara mes monasteresh në garë mes tyre aty rreth
viteve 1500. Aty propozohet se disa shekuj para se të dalë
shtypshkronja nuk kanë ekzistuar. Vihet në dyshim vërtetësia e të
gjitha letrave Pauline si shembull për të hedhur dyshim mbi realitetin
dhe ekzistencën e të gjithë historisë evropiane para vitit 1533.
Shih dhe Wikipedia, Edwin Johnson (historian). Url: http://en.wikipedia.org/wiki/Edwin_Johnson_(historian)
Enciklopedia e iluministëve francezë Anomalitë në fushën e gjuhësisë dhe gjeografisë te enciklopedia e iluministëve francezë, mungesa në Enciklopedinë e Iluministëve francezë i termave të gjuhëve ballkanike si dhe paraqitja qesharake e gjeografisë së saj.
Erazmi i Roterdamit Shih Bibla greke, Leximi i historisë.
Erikët e Suedisë Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Eriku Fitimtar i Suedisë Shih Historia e Monarkive të Evropës, Johannes Magnus.
Eriku Fitimtar I Suedisë Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Eriku i XIV i Suedisë Shih Historia e Monarkive të Evropës, Johannes Magnus.
Errësira e Madhe Periudha 270 vjeçare e Errësirës së Madhe në fushën e edukimit dhe arsimit, mungesa e sistemit shkollor fillor dhe të mesëm në mbarë Evropën dhe në mbarë botën, i mungesave të librave, të teksteve shkollore, i mungesës së bibliotekave publike në të gjitha vendet “e zhvilluara” evropiane, prej vitit 1500 deri ne vitin 1770, kur hapet e para shkolle publike ne Gjermani. Shih Viti 1789.
Euklidi Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Evropa Shih Historia e arkeologjisë, Muzeumet, Bibliotekat, Errësira e Madhe, Fjalorët, Gjeografia politike e Ballkanit, Regjistrimi i popullsive.
Evropa deri në shek. 16-të Shih Ballkani në shekullin e 16-të, Gënjeshtrat e Evropës, Historia e Monarkive të Evropës, Viti 1789., Zbulimet gjeografike.


F
Fajdexhinjtë Shih Viti 1789.
Gjuha turke Shih Viti 1789.
Gotishtja Shih Viti 1789.
Greqishtja e vjetër Shih Viti 1789.
Fari i Rodit Koha e shkatërrimit të tij.
Shih Amfiteatri i Durrësit
Fjalorët shih Historia e fjalorëve në Evropë dhe në botë
Francezët Shih Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Falsifikime të Vatikanit Shih Dekretet e Pseudo – Isidorit, Dhurata e Konstandinit, Historia e Monarkive të Evropës, Johannes Magnus, Lafsha e penisit të Krishtit.
Fantazëm, koha Shih Herbert Illig.
Fidias Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Folklori Shih Sub sole nihil novi est.
Fomenko, Anatoli Wikipedia, Anatoly Fomenko. Url: http://en.wikipedia.org/wiki/Anatoly_Fomenko.

Libra nga Anatoli Fomenko:
History: Fiction or Science? (Chronology, No. 1. Url: http://www.amazon.com/History-Fiction-Science-Chronology-No/dp/2913621058
Fisnikëria shqiptare pas vitit 1500 Dora D’Istria, Durrazo-t, Familja Gjika në Rumani, Familja e Skënderbeut
Franca Shih Leximi i historisë.
Froni i Bostonit In 1887, The Ludovisi Throne, a three sided marble relief dating from the 5th Century BC, was discovered in Rome. Seven years later, when the Ludovisi Throne was purchased for a large undisclosed sum, a similar work appeared on the antique market. Touted as a counterpart to the now famous Ludovisi Throne, The Boston Throne was sold to the Museum Of Fine Arts, Boston, for 165,000 gold lire.
Since then, a heated critical debate has raged over the authenticity of the Boston Throne, questioning the function, meaning and origin of both "thrones". This presentation aims to collate and explore the various theories raised concerning the two sculptures, encouraging the viewer to consider the authenticity of the Boston Throne themselves, whilst illustrating the problems encountered in trying to evaluate a work of unknown origin.
http://www.hatii.arts.gla.ac.uk/MultimediaStudentProjects/96-97/9341361t/project/htm/index.htm


G
Galileu Teleskopi i Galileut.
Gënjeshtrat e Evropës 01 tetor 2010 - Gënjeshtrat e Evropës
Në kohën kur Evropa trembej nga turqit ajo po shkretonte të gjitha qytetërimet në Amerikën Qendrore dhe Jugore. Cila është e vërteta? Frika apo Shtazëria e saj?
Gramatika e parë rumune 04 gusht 2008 - Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri[. Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2010/10/voskopoja-mrekullia-vllehe-ne-shqiperi.html
Greece Shih Greqia.
Grekët Shih Grekët dhe dija, Shih Historia e Monarkive të Evropës, Johannes Magnus, Jezuitët.
Grekët dhe dija Mungesa e grekërve mes jezuitëve që ngrinin universitetet në mbarë botën dhe përhapnin dijen e pseudo Greqisë së Lashtë. Shih Historia e Monarkive të Evropës, Johannes Magnus.
Greqia Shih Albania.
Greqia e Lashtë Sipas jezuitit Zhan Harduin, pjesa më e madhe e letërsisë Greko – Romake nuk është shkruar nga autorë greko – romakë, por nga murgj benediktinë. Shih Zhan Harduin. Shih edhe Historia e Monarkive të Evropës.
Greqia në shek. e 18-të 04 gusht 2008 - Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri[. Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2010/10/voskopoja-mrekullia-vllehe-ne-shqiperi.html
Gustav Vasa i Suedisë Shih Historia e Monarkive të Evropës, Johannes Magnus.


Gj
Gjenova pas vitit 1500 Shih Leximi i historisë.
Gjeografia shih Gjeografia e Ballkanit.
Gjeografia e Ballkanit Historia qesharake e Ballkanit përmes hartave evropiane të shekujve 15 – 20.
Gjermanët Shih Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Gjermania në shekullin e 16-të Shih Viti 1789.
Gjuha shih Gjuhësia krahasimtare, Historia e gjuhëve, Viti 1789.
Gjuha arabe Shih Viti 1789.
Gjuha frënge Shih Viti 1789.
Gjuha gjermane Shih Viti 1789.
Gjuha greke Shih Viti 1789.
Gjuha italiane Shih Viti 1789.
Gjuha polake Shih Viti 1789.
Gjuha rumune Shih Viti 1789.
Gjuha proto-nordike Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Gjuha ruse shih Tolstoi dhe gjuha ruse, Turgenjevi dhe gjuha ruse, Viti 1789.
Gjuhësia Shih Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Gjuhësia krahasimtare Lindja e vonë e gjuhësisë krahasimtare, lindja e vonë e arkeologjisë, shkrimi i vonë i abetareve në të gjitha gjuhët, përgatitja shume e vonë e teksteve shkollore
Gjuhët shih Gjuhët ballkanike, Iluministët francezë, Sub sole nihil novi est.
Gjuhët ballkanike Lindja e vonë e gjuhëve të normuara të gjuhëve ballkanike, lindja e vonë e letërsisë në këto gjuhe, paradokset e Voskopojës


H
Hardouin Jean shih Zhan Harduin.
Harta e Ptolemeut Shih The Myth of the Flat Earth
Summary by Jeffrey Burton Russell
for the American Scientific Affiliation Conference
August 4, 1997 at Westmont College

No one before the 1830s believed that medieval people thought that the earth was flat.

The idea was established, almost contemporaneously, by a Frenchman and an American, between whom I have not been able to establish a connection, though they were both in Paris at the same time. One was Antoine-Jean Letronne (1787-1848), an academic of strong antireligious prejudices who had studied both geography and patristics and who cleverly drew upon both to misrepresent the church fathers and their medieval successors as believing in a flat earth, in his On the Cosmographical Ideas of the Church Fathers (1834). The American was no other than our beloved storyteller Washington Irving (1783-1859), who loved to write historical fiction under the guise of history. His misrepresentations of the history of early New York City and of the life of Washington were topped by his history of Christopher Columbus (1828). It was he who invented the indelible picture of the young Columbus, a "simple mariner," appearing before a dark crowd of benighted inquisitors and hooded theologians at a council of Salamanca, all of whom believed, according to Irving, that the earth was flat like a plate. Well, yes, there was a meeting at Salamanca in 1491, but Irving's version of it, to quote a distinguished modern historian of Columbus, was "pure moonshine. Washington Irving, scenting his opportunity for a picturesque and moving scene," created a fictitious account of this "nonexistent university council" and "let his imagination go completely...the whole story is misleading and mischievous nonsense."
But now, why did the false accounts of Letronne and Irving become melded and then, as early as the 1860s, begin to be served up in schools and in schoolbooks as the solemn truth?
The answer is that the falsehood about the spherical earth became a colorful and unforgettable part of a larger falsehood: the falsehood of the eternal war between science (good) and religion (bad) throughout Western history. This vast web of falsehood was invented and propagated by the influential historian John Draper (1811-1882) and many prestigious followers, such as Andrew Dickson White (1832-1918), the president of Cornell University, who made sure that the false account was perpetrated in texts, encyclopedias, and even allegedly serious scholarship, down to the present day. A lively current version of the lie can be found in Daniel Boorstin's The Discoverers, found in any bookshop or library.

Url: http://www.veritas-ucsb.org/library/russell/FlatEarth.html
Hebrenjtë Shih Leximi i historisë.
Hedh baltë mbi … Shih Zoti Diell i Aztekëve.
Herbert Illig Libra dhe shkrime të Herbert Illig:
Illig, Heribert: Enhält das frühe Mittelalter erfundene Zeit? And subsequent discussion, in: Ethik und Sozialwissenschaften 8 (1997), pp. 481-520.
Die veraltete Vorzeit, Heribert Illig, Eichborn, 1988
Die veraltete Vorzeit, Heribert Illig, Eichborn, 1988
with Gunnar Heinsohn: Wann lebten die Pharaonen?, Mantis, 1990, revised 2003
Karl der Fiktive, genannt Karl der Große, 1992
Hat Karl der Große je gelebt? Bauten, Funde und Schriften im Widerstreit, 1994
Hat Karl der Große je gelebt?, Heribert Illig, Mantis, 1996
Das erfundene Mittelalter. Die größte Zeitfälschung der Geschichte, Heribert Illig, Econ 1996 (revised ed. 1998)
Das Friedell-Lesebuch, Heribert Illig, C.H. Beck 1998,
Heribert Illig, with Franz Löhner: Der ikiped Cheopspyramide, Mantis 1998,
Wer hat an der Uhr gedreht?, Heribert Illig, Ullstein 2003
Heribert Illig, with Gerhard Anwander: Bayern in der Phantomzeit. Archäologie widerlegt Urkunden des frühen Mittelalters., Mantis 2002
Herbert Illig Libra dhe shkrime të Herbert Illig:
Illig, Heribert: Enhält das frühe Mittelalter erfundene Zeit? And subsequent discussion, in: Ethik und Sozialwissenschaften 8 (1997), pp. 481-520.
Die veraltete Vorzeit, Heribert Illig, Eichborn, 1988
Die veraltete Vorzeit, Heribert Illig, Eichborn, 1988
with Gunnar Heinsohn: Wann lebten die Pharaonen?, Mantis, 1990, revised 2003
Karl der Fiktive, genannt Karl der Große, 1992
Hat Karl der Große je gelebt? Bauten, Funde und Schriften im Widerstreit, 1994
Hat Karl der Große je gelebt?, Heribert Illig, Mantis, 1996
Das erfundene Mittelalter. Die größte Zeitfälschung der Geschichte, Heribert Illig, Econ 1996 (revised ed. 1998)
Das Friedell-Lesebuch, Heribert Illig, C.H. Beck 1998,
Heribert Illig, with Franz Löhner: Der ikiped Cheopspyramide, Mantis 1998,
Wer hat an der Uhr gedreht?, Heribert Illig, Ullstein 2003
Heribert Illig, with Gerhard Anwander: Bayern in der Phantomzeit. Archäologie widerlegt Urkunden des frühen Mittelalters., Mantis 2002
Herbert Illig, jeta e Wikipedia, Phantom time hypothesis. Url. http://en.wikipedia.org/wiki/Herbert_Illig.
Hipoteza e kohës fantazmë Shih Herbert Illig, Koha Fantazëm.
Historia E enjte, 29 nëntor 2007 – E tërë historia e njerëzimit është e ndotur nga falsifikime të paskrupullta të bëra nga Monarkë e Klerikë të të gjitha Feve me qëllimin e thjeshtë të Legjitimimit të Pushtetit të tyre mbi Njerëzit. Pas këtyre falsifikimeve e mashtrimeve të Historisë në përgjithësi, dhe të historive të të gjitha fushave të Dijes dhe veprimtarisë njerëzore në veçanti, qëndron Etja e Monarkëve dhe Klerikëve për pushtet dhe lavdi. Për të justifikuar para popujve pushtetin e tyre të pakufishëm, duke filluar nga shekulli i 16-të, kohë kur lindi në Evropë murtaja e Monoteizmit, kur u ngritën të gjitha monarkitë, eruditët e tyre vunë dorë mbi Dijen e mbarë njerëzimit, e falsifikuan deri në atë pikë sa që e gjithë e Shkuara e popujve të Evropës tashmë është e padeshifrueshme. Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2008/06/falsifikimi-i-historis-s-evrops.html
Shih edhe Leximi i historisë, Sub sole nihil novi est, Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Historia de omnibus gothorum sueonumque regibus Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Historia e artit dhe e kulturës Shih Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Historia e Evropës Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Historia e fjalorëve Historia e daljes për herë të parë të fjalorëve në Evropë dhe në botë, Historia e fjalorëve shpjegues, dygjuhësh, enciklopedikë, të specializuar.
Historia e gjeografisë politike të Ballkanit
Historia e gjuhëve Shih Historia e Gjuhëve të Evropës.
Historia e Gjuhëve të Evropës Dijetarët evropiane shkruajnë në shekujt e 16-të dhe të 17-të në latinisht, Turgenjevi shkruan frëngjisht, Tolstoi përfshin pjesë të tëra në romanët e tij në frëngjisht pa përkthim, në Rusi flitet deri në fillim të shek. e 19-të frëngjisht dhe gjermanisht, ndërsa ne France deri ne 1789-en vetëm 15 e francezëve flisni një frëngjishte korrekte. Shih edhe Tolstoi dhe gjuha ruse, Turgenjevi dhe gjuha ruse.
Historia e Monarkive të Evropës 30 qershor 2008 – Cila është historia e vërtetë e mbretërve të Evropës?
Te http://en.wikipedia.org/wiki/Johannes_Magnus lexojmë se:
The Historia de omnibus gothorum sueonumque regibus (“History of all Kings of Goths and Swedes”) is a work on Swedish history, which was printed posthumously in Rome in 1554, by Johannes’ brother Olaus Magnus. … Johannes Magnus invented a list of kings of Sweden with five Erics before Eric the Victorious, where he started counting from Jordanes’ Berig as Eric I. He also invented six Charleses before Karl Sverkersson. This is how Gustav Vasa’s sons could style themselves as Eric XIV and Charles IX.

“Historia e të gjithë mbretërve” është një vepër mbi historinë e Suedezëve, e cila u botua pas vdekjes (së Johannes Magnus, shën. Im) në Romë më 1554 nga vëllai i Johannes, Olaus Magnus … Johannes Magnus sajoi nga mendja e tij një listë mbretërish të Suedisë me 5 Erikë para Erikut Fitimtar, kur ai filloi të numërojë nga Jordanes Berig si Eriku i I-rë. Ai gjithashtu, shpiku nga mendja gjashtë Karlë
përpara Karl Sverkerssonit. Ja, pra, sesi bijtë e Gustav Vasa-s mund ta stilizonin veten si Eriku i XIV dhe Karli i IX-të.

Këta janë mbretërit e paqenë të Suedisë, zonja e zotërinj të nderuar të apasionuar pas Historisë së Evropës. Gjatë historisë 2000 e ca vjeçare të Suedisë ata kanë drejtuar popullin suedez, janë kurorëzuar nga peshkopë, kanë luftuar kundër mbretërive fqinje, janë edukuar me poemat e Homerit, kanë lexuar Sokratin e Platonit, kanë mësuar se ç’thoshte Aristoteli, kanë shijuar nga afër skulpturat e Fidias, kanë dëgjuar për Aleksandrin e Madh, për betejën e Termopileve. Ata kanë mësuar gjeometrinë e Euklidit, e më pas kanë ndjekur nga afër arritjet e romakëve, kanë njohur vetë Çezarin dhe Neronin, kanë qenë në Jeruzalem kur u var Krishti. Shekuj më vonë këta mbretër do të njohin Konstandinin Zulmëmadh, do të drejtonin Suedinë me kodet e Justinianit, ata patën një bashkëpunuan të frutshëm me Bizantin. Me librat e bibliotekës së Konstandinopojës ngritën biblioteka të pasura me libra. Në vendet e tyre lulëzoi si kurrë ndonjëherë jeta ekonomike dhe shkencore.
Por, çfarë thonë në të vërtetë burimet për Suedisë?
Te http://en.wikipedia.org/wiki/SwedenSwedish_Empire ne nuk mësojmë kurrgjë nga ato që thamë më sipër. Dhe kjo është logjike. Historia e suedezëve fillon 12.000 vjet p.e.s. Është periudha e gjuetarëve dhe peshkatarëve. 4000 vjet p.e.s. mbërrijnë në Suedi nga Jugu shpatat prej guri dhe poçeria me zbukurime. Rreth 1700 p.e.s., gjatë periudhës pre-urbane, në Suedi kemi importet e para nga Evropa (?!) të punimeve të bronzit. Më pas, për periudhën e hekurit dhe deri më 1000 të erës sonë autori zihet ngushtë, nuk din se ç’të thotë.
There are written sources but most hold a very low source-critical quality,
Ekzistojnë burime të shkruara, por, me cilësi të ulët burimore.
Pra, suedezët nga epoka e hekurit, nga shek. 8 para Krishtit deri në vitin 1000 të erës tonë nuk kanë dokumente të besueshme! Më 1000-ën pas Krishtit kemi hyrjen për herë të parë në Suedi të arkitekturës prej guri dhe të urdhërave fetarë! Deri në vitin 1000 të erës tonë, në këtë periudhë të gjatë e të rëndësishme të njerëzimit nuk na shfaqet në Suedi asnjë gjurmë e Greqisë së Lashtë dhe e Romës. Nuk kemi as kështjella e as manastire. Asnjë prift nuk është parë andej rrotull, s’kemi gjurmë as të Krishtit, as të Kryqit. Për Muhamedin as që mos e çoni ndër mend. Muhamedi kishte kohë që kishte vdekur, dhe arabët e evropianët ishin të zënë me punë më të thella, këmbenin me njeri – tjetrin veprat e Grekërve të Mëdhenj. Kurse suedezët, disa gradë gjeografikë më sipër, deri në vitin 1000 s’kanë parë ende romakë me sy. Aty nga shekulli i 9-të Varus i gjermanëve i paska ndalur, thonë, romakët në Betejën e pyllit Teutoburg,. Por, këtu qëndron dhe çudia: megjithë që romakët nuk hynë kurrw në Suedi, në Suedi lulëzoi periudha romake: Taciti në vitin 98 të erës tonë na paska shkruar se … dhe lexoni se ç’proçka thotë në tekst. Fakti që ato që shkruan Taciti janë prroçka na e thotë dhe autori i shkrimit për Suedinë te Wikipedia: “Whether any of the brief information he reports about this distant barbaric area was well-founded is uncertain”. Por, edhe autori te Wikipedia s’mund të rrijë dot pa gënjyer një çikë, megjithëse të shkëputur krejt nga Evropa, suedezët paskan zhvilluar vetë një gjuhë proto-nordike, paskan patur dhe një literaturë, na e paska krijuar një elitë suedeze në padijeni të plotë dhe fshehur nga Evropa?! Të gjitha mrekullitë, vazhdoni ta lexoni vetë tërë këtë Gënjeshtër të madhe, gjithçka kanë ndodhur deri në shekullin e 16-të! Ç’ndodh në Suedi pas vitit 1000? Po mbretëritë e tjera të Evropës ç’historira e qyfyre të tjera kanë shkruar për vete? Ç’bënin në këtë kohë arabët, indianët dhe kinezët? Çfarë diskutohej në këta shekuj në Koncilet e Vatikanit? Cilët papë i kanë drejtuar? A ka ekzistuar, pra, Vatikani? A ka ekzistuar Bizanti? Ç’ka qenë deri më shek. 16-të Evropa?
Shekulli i 16-të është shekulli i Falsifikimit të Historisë dhe Mashtrimit të Popujve.
Klikoni dhe te http://clirimxhunga5.blogspot.com/2008/06/albumi-i-aristofes-under-construction.html
Historia e ngritjes së universiteteve Universitetet e para në Evropë, Amerikën Veriore, Amerikën Latine, Azi, Japoni, Australi, Ballkan, Turqi.
Historia e shkencës Shih Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Historia e Suedisë Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Historia e të gjithë mbretërve Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Historia e teksteve shkollore në Evropë Shih Viti 1789.
Historia para vitit 1500 Shih Leximi i historisë.
Historical revisionism shih Revizionimi i Historisë.
Historiku i arsimit fillor në Evropë Shih Viti 1789.
Historiku i arsimit të mesëm në Amerikë The emergence of secondary education in the United States did not happen until 1910, caused by the rise in big businesses and technological advances in factories (for instance, the emergence of electrification), that required skilled workers. Url: http://en.wikipedia.org/wiki/EducationHistory . Shih edhe Historiku i arsimit të mesëm në Evropë.
Historiku i arsimit të mesëm në Evropë Shih Viti 1789.
Homeri Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Humanistët evropianë Shih Erazmi i Roterdamit, Leximi i historisë, Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Humanizmi evropian Shih Humanistët evropianë.


I
Iliria Iliria dhe shkretimet e saj në shekullin e 16-të.
Illig, Herbert Shih Herbert Illig
Iluministët evropianë Shih Iluministët francezë, Leximi i historisë.
Iluministët francezë Shih D’Alambert, Diderot, Leximi i historisë, Volteri.
Iluminizmi në Evropë Shih Iluministët francezë.
Indianët Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Inkasit Shih Aztekët, Gënjeshtrat e Evropës, Maja, Qytetërimi i Inkasve, Vatikani, Viti 1789, Zbulimet gjeografike.
Inkasve, qytetërimi i Shih Zbulimet gjeografike.
Italia në shekullin e 16-të Shih Viti 1789.


J
Jeruzalemi Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Jezuitët Shih Dy fjalë për librin "Sekretet e ndërtuesve, Grekët dhe dija, Zhan Harduin.
Johannes Magnus Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Johnson, Edwin Shih Edvin Xhonson.
Jordanes Berig i Suedisë Shih Historia e Monarkive të Evropës, Johannes Magnus.
Judë Iskarioti Shih Vran Luka.
Justiniani Shih Historia e Monarkive të Evropës.


K
Kapodistria Shih Leximi i historisë.
Karli i IX-të i Suedisë Shih Historia e Monarkive të Evropës, Johannes Magnus.
Karli i Madh Karli i Madh nuk ka ekzistuar.
“The Phantom time hypothesis is a hypothesis developed by Heribert Illig (born 1947 in Vohenstrauß) in 1991. It proposes that there has been a systematic effort to make it appear that periods of history, specifically that of Europe during Early Middle Ages (AD 614–911) exist, when they do not. Illig believed that this was achieved through the alteration, misrepresentation and forgery of documentary and physical evidence.

For Western Europe, Illig claims the presence of Romanesque architecture in the tenth century as evidence that less than half a millennium could have passed since the fall of the Roman Empire, and concludes that the entire Carolingian period, including the person of Charlemagne, is a forgery of medieval chroniclers…” Url: http://en.wikipedia.org/wiki/Phantom_time_hypothesis
Katedralet në Evropë Shih Viti 1789, Zoti Diell i Aztekëve.
Katerina e Rusisë Katerina e Rusisë priti të vdiste Diderot, që Rusia të trashëgonte bibliotekën e tij dhe të bëhej për herë të parë me një bibliotekë publike në të gjithë historinë e saj.
Këngët e Osianit Osiani i trilluar dhe poemat e tij të rreme
Xhevahire anglezo – skoceze
Historia e bëmave të Kurorës Mbretërore Angleze nuk mund të kuptohet pa studjuar bëmat e saj në të gjitha lëmet e jetës.
Poeti skocez Xhejms Makferson pretendonte se kishte përkthyer nga burime të lashta në keltishten skoceze Poemat e Osianit.
Më 1761 {Xhejms Makferson] njoftoi zbulimin prej tij të një poeme epike me subjekt Fingal-in (që ka lidhje me personazhin mitologjik irlandez Fion mak Këmhejll / Fin Mëkkuull) shkruar nga Osian (mbështetur te Biri i Fionit, Oisin) dhe në dhjetor ai botoi Fingal, një Poemë Epike të Lashtë në gjashtë libra, së bashku me disa poema të tjera të shkruara nga Osian, i biri i Fingalit, të përkthyera nga gjuha kelte, të shkruara në një gjuhë me metër muzikor, të cilën ai e kishte shfrytëzuar në një vëllim të mëparshëm të tij. Më 1763 ai vijon me Temoran dhe më 1765 me një botim përmbledhjesh, Veprat e Osian. [i]
Osiani, siç thamë, u bë frymëzim për Gëten, ndërsa Napoleoni nuk e shqiste nga dora gjatë fushatave të tija zulmëmëdha, që ai ndërmori në mbarë Evropën dhe Mesdheun. Një tjetër personazh mjaft i dëgjuar, i cili u ndikua thellësisht nga marrëzitë artistike të skocezit Makferson qe kreto – italiani Ugo Foskolo:
Në mesin e mësuesve padovanë [të Ugo Foskolos} gjejmë abenë Çezarotti, versioni i të cilit i Osianit e kishte bërë atë vepër shumë popullore në Itali, që ndikoi mbi shijet letrare të Foskolos, i cili dinte si greqishten e vjetër dhe atë moderne. [ii]
Fjalë kyçe: anglezët, Çezarotti, ikipedia e, keltishtja, Foskolo, Gëte, Napoleoni, Osiani, skocezët, Vatikani.
[i] In 1761 he announced the discovery of an epic on the subject of Fingal (related to the Irish mythological character Fionn mac Cumhaill/Finn McCool) written by Ossian (based on Fionn’s son Oisín), and in December he published Fingal, an Ancient Epic Poem in Six Books, together with Several Other Poems composed by Ossian, the Son of Fingal, translated from the Gaelic Language, written in the musical measured prose of which he had made use in his earlier volume. Temora followed in 1763, and a collected edition, The Works of Ossian, in 1765. The name Fingal or Fionnghall means “white stranger”, [1] and it is suggested that the name was rendered as Fingal through a derivation of the name which in old Gaelic would appear as Finn.
[2] The authenticity of these so-called translations from the works of a 3rd century bard was immediately challenged by Irish historians, especially Charles O’Conor, who noted technical errors in chronology and in the forming of Gaelic names, and commented on the implausibility of many of MacPherson’s claims, none of which MacPherson was able to refute. More forceful denunciations were later made by Dr. Samuel Johnson, who asserted (in A Journey to the Western Islands of Scotland, 1775) that MacPherson had found fragments of poems and stories, and then woven them into a romance of his own composition. Further challenges and defences were made well into the nineteenth century, but the issue was moot by then. Macpherson never produced the originals that he claimed existed.[ii] Amongst his Paduan teachers was the abbé Cesarotti, whose version of Ossian had made that work highly popular in Italy, and who influenced Foscolo’s literary tastes; he knew both modern and Ancient Greek. Shih Xhemjs Makferson.
Kinezët Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Kisha e Shën Madalenës në Paris dhe Parthenoni në Athinë
Projekti i Kishës se Shën Madalenës në Paris, që ju shikoni këtu si attachment, është porositur me 1757 dhe
ndërtimi ka filluar me 1763
http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89glise_de_la_Madeleine ndërsa matjet dhe vizatimet e para të sakta të Parthenonit të Athinës nga James Stuart dhe Nicholas Revett, të porositur për këtë nga Society of Dilettanti, Shoqata e Diletantëve, iu bëhen të njohura publikut me 1787.
http://en.wikipedia.org/wiki/Parthenon
Kleopatra Shih Vran Luka.
Kombi Shih Gjeografia politike, Krijimi i kombeve evropiane, Krijimi i kombeve të Ballkanit, Leximi i historisë, Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Koncilet e Vatikanit Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Konstandinopoja Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Konstandini i Madh Shih Dhurata e Konstandinit, Historia e Monarkive të Evropës.
Koperniku Shih Leximi i historisë.
Krijimi i kombeve evropiane
Krijimi i popujve të Ballkanit
Krishti Shih Lafsha e Krishtit, Historia e Monarkive të Evropës.
Krispi Shih Leximi i historisë.
Krishtërimi në shekullin e 16-të Shih Viti 1789.
Kristofor Kolombi Shih Viti 1789.
Kronologjia e Re shih Anatoli Fomenko.
Kryeveprat letrare Shih Viti 1789.
Kultura Shih Viti 1789.


L
Lafsha e penisit të Krishtit The Holy Foreskin
The Holy Foreskin
Latinishtja Shih Viti 1789.
Lenze, Dieter The history of education according to Dieter Lenzen, president of the Freie Universität Berlin 1994, "began either millions of years ago or at the end of 1770". Url: http://en.wikipedia.org/wiki/EducationHistory. Shih Shih Viti 1789.
Letërsia Shih Sub sole nihil novi est,.Viti 1789.
Letërsia e popujve të Ballkanit
Leximi i historisë 12 shkurt 2010 - Të kuptosh historinë
Hebrenjtë janë shpikje nga mendja e humanistëve evropianë. Idetë e humanistëve dhe veprat e iluministëve francezë bënë që sot të kemi një botë të tillë me popuj e me shumë gjuhë, me një Ballkan të ndarë në popuj të ndryshëm. Deri më 1500-ën, jo rastësisht, në Ballkan dhe në Evropë kemi patur vetëm qytete. Në Padova kemi patur Nikollë Leonik Tomeun, njeriun më të ditur të botës, tek i cili vinin për të mësuar të rinj nga e gjithë Evropa. Tomeu ishte mësues i Erazmit, Tomas Morit dhe Martin Luterit, i Kopernikut dhe i shumë të tjerëve. Në Gjenova kemi patur familjen Durazzo, e cila mbante me paratë e saj buxhetin e Francës, Austro – Hungarisë dhe Rusisë së bashku. Në atë kohë nëna e serbëve ishte Angjelina Komneni, kunata e Skënderbeut. Çfarë bënin njerëzit e Skënderbeut në Itali deri sa u shuan? Pse u shua e gjithë aristokracia shqiptare. A u shua vërtet, apo u shndërrua ajo vetë në sulltanë turq, në doxhë italianë, në mbretër francezë, anglezë, rusë etj? Durrazzo-t i drejtoheshin mbretërve të Francës me fjalën “kushëri”. Po kështu Angjelina Komneni carit të Rusisë. Përse? Edhe më vonë, jo rastësisht kryeministri i parë i Italisë qe Krispi, i Greqisë Kapodistria, e kështu me rradhë.
Të kuptosh historinë e sotme duhet lexuar me shumë vëmendje historia e djeshme, ajo që vetë falsifikuesit e saj kanë shkruar.
Lezha Shih Shkatërrimi i Lezhës.
Libri Shih Bibliotekat e para publike në Evropë dhe në Amerikë.
Liliputizimi i popullit shqiptar 26 qershor 2008 – Trokëllima në vendin e gomerëve apo Liliputizimi i popullit shqiptar
Një nga manipulimet e mëdha të shekullit të 16-të ishte projekti për krijimin e kombeve. Në këtë shekull u krijuan dy hapësirat evropiane, Perëndimi dhe Lindja. Në Lindje Monarkët dhe Kryeklerikët instauruan dy perandori të prapambetura, Turqinë dhe Rusinë, në Perëndim ata zhvendosen qendrën e Dijes, Shkencat dhe Letrat.
Populli ynë, që popullonte tërë Ballkanin, u la me qëllim në Lindje. Duke kultivuar në Ballkan gjuhët e reja dhe duke përçarë popullsinë vendase në popullsi shqiptare, sllave, greke dhe boshnjake, Monarko – Kryeklerikët ia arritën ta rrudhin popullin shqiptar jo vetëm në numër dhe territor, por ata liliputizuan dhe shpirtin e tij. Të tërë dijen e shqiptarëve e monopolizoi Perëndimi. Shqiptarëve u lanë errësirën dhe “kryeveprat” fetare. Në errësirën që Monarko – Kryeklerikët mbollën në Lindje filluan “të shkëlqejnë” arkitektura dhe arti mesjetar i Ballkanit. Këtë skicë – ide të sotme ne do t’jua ilustrojmë vetëm me dy – tre foto.
Në këtë vend ku kultura pati arritje të tilla:

Dea e Butrintit
””

Teatri i Butrinit
””

Tempulli i Apollonisë
””

pas shekullit të 15-të lulëzon ky art:

Madona e Onufrit me Krishtin
””

Kishë e vjetër bizantine në jug të Shqipërisë
””

Ndërsa, në Perëndim kemi realizime të tilla në arte figurative dhe arkitekturën kishtare

Mëshira e Mikelanxhelos
””

Davidi i Mikelanxhelos
””

Katedrale madhështore në Evropë
””
Lindja e universiteteve Shih Viti 1789.
Lindja e universiteteve Shih Viti 1789.
Literatura klasike Sipas jezuitit Zhan Harduin, pjesa më e madhe e letërsisë Greko – Romake nuk është shkruar nga autorë greko – romakë, por nga murgj benediktinë. Shih Zhan Harduin.
Literatura rumune 04 gusht 2008 - Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri[. Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2010/10/voskopoja-mrekullia-vllehe-ne-shqiperi.html
Literature vllehe 04 gusht 2008 - Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri[. Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2010/10/voskopoja-mrekullia-vllehe-ne-shqiperi.html
Lissus Shih Lezha, Shkatërrimi i Lezhës.
Lucas Vran Shih Vran Luka.
Luftëtarët etruske prej terrakote The Case of the Etruscan Terracotta Warriors in the Metropolitan Museum of Art.
In late 1915 Gisela Richter, renowned expert on Greek and Roman antiquities at New York’s Metropolitan Museum of Art, received a letter from John Marshall, the Museum’s veteran purchasing agent in Italy, describing a newly discovered life-size Etruscan warrior figure in terra-cotta which had been discovered in an Italian field. The “old warrior” (he had a white beard and was emaciated, somewhat like, as one observer commented later, a Giacommetti sculpture) was soon followed by a massive four-foot tall terra cotta warrior’s head, and there was even talk of a greater treasure waiting to be found...
It was, of course, all fakery, carried out on a grand, almost “mythic” scale, a scale meant to make experts put aside all their nagging doubts and see the “Etruscans” as what they were not (namely, ancient). The white-bearded warrior and the massive head had been created by Riccardo Riccardi and Alfredo Fioravanti, two young men of skill and a certain vision. Riccardo’s father and brothers had also specialized in historic pottery, but Riccardo was the true genius of the family. With his friend Alfredo he first created the anorexic, white-bearded warrior. The figure was modeled as one piece and then broken up into 24 fragments for firing, as the kiln was not large enough to accommodate the entire figure. The warrior is missing his right arm for the simple reason that the two forgers could not agree on how to position the arm, so they compromised by breaking it off and discarding it.
http://www.joslinhall.com/ truscan_terracotta.htm


M
Maja, qytetërimi Shih Gënjeshtrat e Evropës, Viti 1789.
Makferson, James Wikipedia, James Mackferson. Url: http://en.wikipedia.org/wiki/James_Macpherson
Mari Magdalena Shih Vran Luka.
Marin Barleti Shih Amfiteatri i Durrësit.
Marin Beçikemi Errësimi në literaturën evropiane i origjinës dhe kontributit të Marin Beçikemit.
Martin Luter Shih Leximi i historisë.
Mashtrimet Shih Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Mbretërit e Francës Shih Leximi i historisë.
Mbretëritë e Evropës Shih Historia e Monarkive të Evropës, Mbretërit e Francës.
Meshari i Buzukut
Mihal Artioti nga Arta Errësimi në literaturën evropiane i origjinës dhe kontributit të Mihal Artiotit.
Monarkia suedeze Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Monarkitë e Evropës Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Monedhat greko - romake Sipas jezuitit Zhan Harduin, të gjitha monedhat Greqisë së lashtë dhe të Romës së Lashtë janë të falsifikuara.
Monoteizmi Shih Zoti Diell i Aztekëve.
Monumente kulture në Shqipëri Mozaiku i Pagëzimores (Baptisterit) në ButrintMuzeumet në Evropë Lindja e vonë e muzeumeve dhe bibliotekave, historia e Bibliotekave publike në Evropë


N
Neroni Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Nikollë Leonik Tomeu Errësimi në literaturën evropiane i origjinës dhe kontributit të tij.
Shih edhe Leximi i historisë.


O
Oliver Shmit 12 nëntor 2008 - Përrallat e Oliver Jens-Schmitt dhe Monarkitë e Evropës
Thesi i Monarko - Kryeklerikëve me Mashtrime mbi Historinë e Shqipërisë, Ballkanit dhe Evropës jo vetëm që nuk ka ndërmend të zbrazet ndonjëherë, atij i shtohen here pas here dorëshkrime të reja. Kjo është pune e qindra instituteve që Monarket mbajnë me buke ne të gjitha shtetet e Evropës dhe Amerikës.
Origjina e Marin Beçikemit Errësimi në literaturën evropiane i origjinës dhe kontributit të Marin Beçikemit.
Origjina e Mihal Artiotit nga Arta Errësimi në literaturën evropiane i origjinës dhe kontributit të Mihal Artiotit.
Origjina e Nikollë Leonik Tomeut Errësimi në literaturën evropiane i origjinës dhe kontributit të Nikollë Leonik Tomeut.
Ossian songs Shih këngët e Osianit. Xhejms Makferson.


P
Padituria Shih Viti 1789.
Padova Shih Leximi i historisë, Nikollë Leonik Tomeu.
Paganizmi Shih Zoti Diell i Aztekëve.
Papa Sylvester II
Papët e Vatikanit Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Parajsa Shih Sub sole nihil novi est.
Partenoni 20 mars 2009 - Cili Parthenon është origjinali?
Shikoni këtu dy kopje të njëra - tjetrës, Partenonin e Nashvillit në Amerikë dhe atë të Athinës. Cili është origjinali, dhe cila është kopja? Frontoni në Nashville është i plotë, ai i Athinës në Londër është jo i plotë. Ku e gjetën amerikanët vizatimin origjinal nga i cili nxorrën kopjen e plotë të frontonit të tyre në Nashville?
http://images.google.com/images?gbv=2&hl=en&ei=PE_DSej7J4SItgfci6DOCg&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=nashville+parthenon&spell=1
http://images.google.com/images?gbv=2&hl=en&q=parthenon&sa=N&start=21&ndsp=21
Perandoria Otomane Shih Viti 1789.
Persët Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Përça dhe sundo Shih Historia e Gjuhëve të Evropës, Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Phantom time hypothesis shih Hipoteza e Kohës Fantazmë, Koha Fantazëm.
Pjetër Bogdani
Platoni Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Pontius Pilati Shih Vran Luka.
Pseudo-Isidori The Pseudo-Isidorean (False) Decretals are the most extensive and influential set of forgeries found in medieval Canon law. The works, produced during the mid-ninth century in north-eastern France, have been universally recognized as a set of forgeries by both Roman Catholic and Protestant scholars for well over a century.
With the Donation of Constantine the corpus of the Pseudo-Isidore is one of the most persuasive forgeries in the history of the West.

The Pseudo-Isidorian Decretals and certain fictitious letters ascribed to early popes, from Clement to Gregory the Great, were incorporated in a ninth-century collection of canons purporting to have been made by a certain, apparently fictitious, Isidore Mercator,

The addition of forged material to an earlier, entirely authentic Spanish collection containing texts from councils and papal letters originating in the 4th through the 8th century — the so-called Hispana Gallica Augustodunensis (the name is derived from a manuscript which was at some time in the French city of Autun Latin Augustodunum).
A collection of falsified legislation of Frankish rulers allegedly from the sixth to the ninth century (Capitularies) — the so-called Capitularia Benedicti Levitae — after the name of the alleged author in the collection's introduction: deacon (Latin levita) Benedictus, as he calls himself. The author falsely states that he has simply completed and updated the well-known collection by abbot Ansegis of Fontanelles (died 833).
A brief collection on criminal procedure — the so-called Capitula Angilramni — allegedly handed over by Pope Hadrian I to Bishop Angilram of Metz.
An extensive collection of approximately 100 forged papal letters, most of which were allegedly written by the Roman bishops of the first three centuries. In the preface to the collection the author of the collection calls himself bishop Isidorus Mercator (hence the name of the whole complex). Besides the forged letters the collection contains a large amount of genuine (and partly falsified or interpolated) council texts and papal letters from the fourth to the eighth century. The genuine and interpolated material derives predominantly from the Hispana Gallica Augustodunensis. (A still excellent overview is Emil Seckels' article in the Protestantische Realencyclopädie.)
Apart from these four main pieces there are other minor forgeries derived from the same workshop:
the so‑called Excerptiones de gestis Chalcedonensis concilii, printed in J. B. Pitra
Spicilegium Solesmense 4, p. 166 sqq. (there erroneously treated as a work of an African bishop)
some falsifications in manuscript Hamilton 132 of the Berlin State Library
the Collectio Danieliana (available only in Latin with German footnotes on the Web).
Pasardhësit e këtyre monstrave e përbindshave, Monarkë, Papë, Lakej si Bushi e të gjithë Kryetarët e Shteteve të Perëndimit, janë ata që sot në emër të idealeve të Demokracisë dhe Përparimit vazhdojnë t'i vënë sot zjarrin botës, t'i thonë çdo ditë të Zezës së Bardhë, të dëfrejnë mbi Kërrmat e Njerëzve. Pa një Histori të Falsifikuar të Evropës një Katrahurë e tillë s'do të qe kurrë e mundur.


R
Rabële Identiteti i Rabëlesë dhe mungesa e dorëshkrimeve të tij. Shih edhe Bibla, Dante, Servantesi, Shekspiri.
Regjistrimi i popullsive Regjistrimi për herë të parë i popullsive në Evropë, Ballkan, Azi dhe në Amerikën Latine.
Reliket fetare Shih Tregtia e relikeve fetare në Mesjetë.
Revizionimi i historisë shih Anatoli Fomenko.
Rilindja evropiane Shih Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Roma e Lashtë Sipas jezuitit Zhan Harduin, pjesa më e madhe e letërsisë Greko – Romake nuk është shkruar nga autorë greko – romakë, por nga murgj benediktinë. Shih Zhan Harduin. Shih edhe Historia e Monarkive të Evropës.
Romantizmi Shih Leximi i historisë.
Rumania në shekullin e 18-të dhe Voskopoja Voskopoja në shekullin e 18-të ne duhet të shkojmë e të studjojmë se ç'ishte vetë Rumania në atë kohë.


Rr
Rrënimi i Durrësit Shih Shkatërrimi i Durrësit.
Rrënimi i Farit të Rodit Shkatërrimi i gjurmëve të botës së vjetër
Një nga gjurmët e shkatërrimit të qëllimshëm të objekteve të botës së vjetër me synimin e lartësimit të imazhit të një Krishtërimit të Ri (Shën Pjetrit në Romë) ka qenë dhe shkatërrimi i qëllimshëm i Farit të Aleksandrisë në shekullin e 15-të.
Kjo periudhë përputhet me rrënimin barbar të qytetërimit të shqiptarëve, të Majave dhe Inkasve etj.
Shih edhe :
http://en.wikipedia.org/wiki/Lighthouse_of_Alexandria


S
Sanskritishtja njohja e vone e gjuheve pseudo të vjetra si sanskritishtja.
Serbia Shih Albania.
Servantesi Mungesa e dorëshkrimeve të tij. Shih edhe Bibla, Dante, Rabële, Shekspiri.
Skënderbeu Shih Përrallat e Oliver Jens-Schmitt dhe Monarkitë e Evropës, Leximi i historisë.
Sllavishtja kishtare Shih Viti 1789.
Sokrati Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Studiues, që hedhin dritë mbi falsifikimin e historisë Anatoli Fomenko - Matematicien rus
Angelika Müller
Christoph Marx
Edwin Johnson - Historian anglez, autor i "The Pauline Epistles"
Eugen Gabowitsch - Shkencëtar gjerman
Gleb Nosovsky - Matematicien rus
Hans-Ulrich Niemitz - Shkencëtar gjerman
Herbert Illig - Nga 1981 deri 1988 Anëtar i Shoqatës për Rindërtimin e Historisë
Hermann Detering - Shkencëtar gjerman
Jean Hardouin - Drejtor i Bibliotekës Mbretërore të Parisit në shekullin e 17-të.
Michael Hoffman - Historian e shkrimtar a amerikan
Robert Baldauf
Uwe Topper - Shkencëtar gjerman
Wilhelm Kammeier
Sub sole nihil novi est S’ka asgjë të re nën diell! - Predikuesi, 1:10
There is nothing new under the sun, - Ecclesiastes, 1:9
Sub sole nihil novi est, - Vulgate Bible
If there be nothing new [under the sun], - Shakespeare, Sonnet 59
Të gjitha gjërat janë ditur në vitin 1500 të erës tonë. Ndaj dhe aristokracia shkatërroi me themel gjithçka. Ndër to, ajo shkatërroi të gjitha qytetet në trojet e popullit tonë. Nga hiri aristokracia i ofroi mbarë njerëzimit versione të ripunuara gjuhësh, historie, letërsie dhe folklori. Të njëjtën gjë aristokracia evropiane kërkon të bëjë përsëri. Meqë nuk është më e zonja, pasi ata që bënë shekullin e 16-të nuk rrojnë më, aristokracia kërkon të mbajë gjallë lëngimin e njerëzimit për të shijuar vetëm për vete parajsën në tokë.
ShE Etimologji – gjermanishtja machen, dt. 17/10/10. Url: http://clirimxhunga3.blogspot.com/2010/10/etimologji-gjermanishtja-machen.html
Suedia Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Suedisë, fqinjët e Shih Historia e Monarkive të Evropës.
Sulltanët e Turqisë Shih Leximi i historisë.


Sh
Shekspiri Identiteti i Shekspirit dhe mungesa e dorëshkrimeve të tij. Shih edhe Bibla,
Shekulli i 16-të Shih Historia e Monarkive të Evropës, Viti 1789, Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Shën Pjetri Shih Viti 1789.
SHISH-i shqiptar Shih Albania.
Shkatërrimi i amfiteatrit të Durrësit Shih Amfiteatri i Durrësit, Zbulimet gjeografike, Viti 1789.
Shkatërrimi i Apollonisë Shih Amfiteatri i Durrësit, Zbulimet gjeografike, Viti 1789.
Shkatërrimi i Butrintit Shih Amfiteatri i Durrësit, Zbulimet gjeografike, Viti 1789.
Shkatërrimi i Durrësit Shih Amfiteatri i Durrësit, Zbulimet gjeografike, Viti 1789.
Shkatërrimi i Lezhës Shih Amfiteatri i Durrësit, Zbulimet gjeografike, Viti 1789.
Shkatërrimi i Lezhës Shih Amfiteatri i Durrësit, Zbulimet gjeografike, Viti 1789.
Shqipëria Shih Sub sole nihil novi est, Shqiptarët në shek. e 16-të.
Shqiptarët Shih Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Shqiptarët në shek. e 16-të Shih Amfiteatri i Durrësit, Sub sole nihil novi est, Trojet shqiptare në shekullin e 16-të, Zbulimet gjeografike, Viti 1789.
Shteti Shih Leximi i historisë.
Shteti shqiptar Shih Albania.


T
Teleskopi i Galileut
Tolstoi dhe gjuha ruse
Tomas More Shih Leximi i historisë.
Trojet shqiptare në shekullin e 16-të Shih Viti 1789.
Turqia Shih Leximi i historisë.
Topper, Uwe shih Uve Topper
Turgenjevi dhe gjuha ruse Turgenjevi shkruan vetëm në frëngjisht.


Th
Themelimi i shteteve evropiane
Thesari i Vrapit dhe sllavët Studiuesit e paturpshëm sllave, të cilët s'e kanë për gjë të vazhdojnë të abuzojnë me historinë e tyre, dhe kërkojnë dhe në rastin e Thesarit të Vrapit të gjetur në territorin shqiptar t'i japin atij ngjyra bullgare, në një kohe kur Serbia, Slovenia, Kroacia dhe Bullgaria nuk ka ekzistuar kurrë para shekullit të 19-të !!!!

Shihni vetë se çfarë shkruajnë ndyrësira të tilla për këtë subjekt, dhe krahasoni dokumentet që ata sjellin si shembuj me kohën kur dokumente të tilla janë botuar per here të pare:

http://www.euro2001.net/issues/1_1998/english_ver_1.html
Anastasius (491-517) , refers exactly to the Ersek, Dolna Prespa and Korcha valley (Devol) . Why do we draw attention to these details? Because the Chronicle of Manasses namely speaks of Dolnaja zemja Ohridska, as a territory of the first lasting settlement of the Bulgarian Slavs and the Kotragoi , as well as their military and political stabilization during the 6th c. (after 495, 507 and in particular after 586) . Here are the marginal notes in the Chronicle of Manasses:
kur Kronika në fjalë botohet për herë të parë vetëm me 1837 në Bon dhe më 1922 në Bukuresht:
Chronicle edition: Bekker, Bonn 1837; the Bulgarian translation, by Bogdan and Bianu ( "Cronica lui Constantin Manasses), Bucarest, 1922
http://en.wikipedia.org/wiki/Constantine_Manasses


U
Universitetet shih Historia e lindjes së universiteteve
Universiteti i parë në Bullgari Shih Viti 1789.
Universiteti i parë në Greqi Shih Viti 1789.
Universiteti i parë në Kroaci Shih Viti 1789.
Universiteti i parë në Rumani Shih Viti 1789.
Universiteti i parë në Serbi Shih Viti 1789.
Uve Toper


V
Vatikani Shih Aztekët, Ballkani, Dekretet e Pseudo – Isidorit, Dhurata e Konstandinit, Errësira e Madhe, Historia e Monarkive të Evropës, Inkasit, Jezuitët, Katedralet e Vatikanit, Lafsha e Krishtit, Lumi i Shkumbinit, Maja, Reliket, Tregtia e relikeve fetare në Mesjetë, Zbulimet gjeografike.
Vatikani në shekullin e 16-të Shih Viti 1789.
Vezirët e Turqisë Shih Leximi i historisë.
Viti 1789 Shih Viti 1789.
Vllehët 04 gusht 2008 - Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri[. Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2010/10/voskopoja-mrekullia-vllehe-ne-shqiperi.html
Volteri shih Enciklopedia e iluministëve francezë, Iluministët francezë.
Voskopoja në shekullin e 18-të 04 gusht 2008 - Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri[. Url: http://clirimxhunga6.blogspot.com/2010/10/voskopoja-mrekullia-vllehe-ne-shqiperi.html
Vran Luka Gjatë 16 vjetëve Vran – Luka ka falsifikuar një total prej 27 000 autografesh, letrash dhe dokumentash të tjera nga personalitete të tilla ndritura si Mari Magdalena, Kleopatra, Judë Iskarioti, Pontius Pilati, Zhan D’Arka, Ciceroni dhe Dante Aligieri – të shkruara në frëngjishten moderne mbi letër watermark.
“Over 16 years Vrain-Lucas forged total of 27,000 autographs, letters, and other documents from such luminaries as Mary Magdelene, Cleopatra, Judas Iscariot, Pontius Pilate, Joan of Arc, Cicero and Dante Alighieri – written in contemporary French and on watermarked paper”. Url: http://en.wikipedia.org/wiki/Vrain_Denis-Lucas. Po pse vetëm Denis Vrain – Lucas ka patur sajuar 27,000 letra si të shkruara nga dora e tyre? Kjo botë është e mbushur me falsifikime dhe mbarë njerëzisë nuk i bëjnë përshtypje këto gjëra, vazhdojnë apo s’vazhdojnë të lexojnë me zell libra të tëra të mbushura me gjëra të tilla dhe pranojnë një shoqëri të tillë ku veç batakçillëku quhet virtut. Url: http://www.bibliopath.com/forgebib.html


Xh
Xhejms Makferson Skocezi Makferson përktheu balladat e lashta galeze të bardit Ossian, që mendohej se ishin thurrur aty nga shek. i 3-të të përkthyera prej tij, kur ato në fakt rezultuan krijime të tija personale. Keto ballada adhuroheshin në atë kohë nga Gëte i madh, ndërsa Napoleoni i mbante me vete dhe frymëzohesh prej tyre gjatë fushatave të tija ushtarake. Ndërkohë që vllehët e Shqipërisë merren me himnin e Asdrenit, do të ishte mire të mësonin se si i madhi Gëte përfshiu në Vuajtjet e Verterit të Ri faqe të tëra nga versioni i tij gjerman i Këngëve të Selmes. Url: http://www.lib.udel.edu/ud/spec/exhibits/forgery/ossian.htm
For his part, Goethe encouraged Herder's interest in the work of James Macpherson, the translator (so claimed) of the ancient Gaelic ballads supposedly composed by the 3rd century bard Ossian. Macpherson's first cycle of Ossianic poems had appeared as far back as 1760. Goethe's German versions of Ossian's 'Songs of Selma' occupy several pages of his The Sorrows of Young Werther (1774), which became the cult novel of the day. Throughout Europe and as far as Russia, Macpherson's Ossian was all the rage – it created the overseas image of Scotland as a wild, heroic, romantic place uncorrupted by 18th century over-sophistication. These ancient Gaelic warriors were as magnanimous in battle as they were bold: no macho swaggerers, but noble savages.
Ossian/Macpherson hardly appeals to present-day tastes. There are genuinely eloquent passages addressed to the sun and the moon; our decades of space exploration can hardly obliterate that sense of our transitoriness which poetry evokes when it sets our comings and goings against those of the planets. However, much if not most of Ossian is bombastic, even turgid; often both. We could be forgiven for wincing when we hear that Napoleon carried a copy of Ossian with him on his campaigns; at the end of the twentieth century we know too much about the alliance of romanticism and authoritarianism. Still, we can't blame Ossian for every excess of Ossianism, and there is something gently resonant in those laments of aged patriarchs whose offspring have perished on the battlefield. It's well summed up, in effect, by the writer who observed that whereas in peacetime the sons bury the fathers, in wartime the fathers bury the sons.
Shih përsëri për Selma-n e Gëtes në faqe 81 të librit Jeta e Gëtes:
http://books.google.com/books?id=mw8JAAAAQAAJ&pg=PA81&lpg=PA81&dq=goethe+song+of+selma&source=bl&ots=2HbXErHFKd&sig=fCF7XTM7BbH381dZLLV-JLcuHpw&hl=en&sa=X&oi=book_result&resnum=7&ct=result


Z
Zakonet, doket Shih Viti 1789.
Zbulimet e mëdha në shkencë Shih Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Zbulimet gjeografike Zbulimet gjeografike të evropianëve ishin në të vërtetë inkursione për zhdukjen e qytetërimeve Azteke, Inkase dhe Maja. Këtë gjë bënë evropianët dhe në Ballkan në trojet e Shqiptarëve. Këtë gjë ata bënë në atë periudhë edhe në Amerikën e Veriut dhe zona të tjera të Globit. Shih edhe Aztekët, Inkas, Maja, Viti 1789, Zhvendosja e madhe e zanoreve.
Zoti Shih Zoti Diell i Aztekëve.
Zoti Diell i Aztekëve 17 dhjetor 2007 - Ndodhi të shekullit të 16-të

Te http://www.answers.com/ sot kujtohet dita kur në vendin mbi të cilin ngrihet në Qytetin e Meksikos një katedrale është zbuluar më 17 dhjetor 1790 Guri i Diellit i Astekëve.
Ja se ç'thuhet në këtë faqe interneti:
Spotlight: On this date in 1790, in the course of making repairs on a cathedral in Mexico City, workmen uncovered the Aztec Sun Stone. The stone had been buried 250 years earlier, when the Spaniards conquered Tenochtitlan . About 12 ft/3.6 m in diameter, and weighing some 24 metric tons, the stone was carved over a period of about 50 years during the fifteenth century. The images carved into the stone represent days, months and years as measured by the Aztecs. Today, it is housed in Mexico City's National Museum of Anthropology.
Edhe nga rreshtat e këtij paragrafi ne mësojmë sesa të lirshëm janë specialistët në Perëndim. Guri, thonë ata, ishte varrosur 250 vjet më parë, pra aty rreth vitit 1540.
Në shekullin e 16-të gjëra të tilla nuk bëheshin vetëm në Amerikë, në atë kohë priftërinjtë e Vatikanit varrosën në trojet shqiptare gjithçka që duhej dhe mund të varrosesh, çdo moment kulture që kishte lidhje me paganizmin, e mbi të gjitha simbolin e paganizmit: Diellin. Mbi vendet ku nderohesh Dielli u ngritën Katedralet e Vatikanit, dhe të gjithë botën e mbuloi padija. Asaj periudhe duhet t'i takojë dhe shprehja shqipe "hedh baltë mbi …"
Dielli, siç kemi thënë muaj më parë, nga Diell u bë frëngjisht Dieux, italisht Dio, anglisht God e gjermanisht Got, shqip Zot, e arabisht Allah etj. etj.. Pra, Zoti i monoteizmit është shtrembërim i figurës së Diellit të Paganëve, një Popull Dijetarësh. Dielli ishte simbol i Dijes, pasi Paganët e dinin se ç'ishte Dielli e ç'rol kishte ai për jetën në Tokë, kurse Zoti është një simbol i padijes, njerëzit s'e mësuan dot kurrë se ç'ishte ai në të vërtetë. Monoteizmi s'bëri gjë tjetër veçse shndërroi Popullin e Përbotshëm të Dijetarëve në një turmë Qorrash të drejtuar nga Njerëz me Një Sy. Deri më sot, për 500 vjet me rradhë njerëz me dy sy mbetën vetëm një grusht Kryepriftërinjsh, Kryehoxhallarësh e Kryelamanësh. Shih edhe Amfiteatri i Durrësit


Zh
Zhan D’Arka Shih Vran Luka.
Zhan Harduin Burime në Internet mbi Falsifikimin e Historisë së Evropës
Te
http://www.egodeath.com/newchronolo..._Toc101541541J
lexojmë këto rradhë: Jean Hardouin (1646-1729)
http://www.google.com/search?q="Jean+Hardouin"/
http://www.museumofhoaxes.com/hardouin.html - Jean Hardouin (1646-1729) was a scholar of classical literature. In 1685 he
published an edition of Pliny's Natural History. There was nothing unusual about the edition itself, which was considered to be of merit and very well edited. What was unusual was that despite being so knowledgeable about classical literature, Hardouin had very strange ideas about its origins. // According to Hardouin, the majority of classical Greek and Roman literature had not been produced by Greek
and Roman authors. Instead, it had been forged during the Middle Ages by a group of Benedictine monks. He also argued that all extant Greek and Roman coins were forgeries. He never revealed why such a vast deception had occurred. He only declared, elliptically, that when he died the reason would be found written on a piece of paper the size of his hand. The reason, unfortunately, was never found."
Po e përkthejmë këtë paragraf:
Zhan Harduin (1646 – 1729) ishte një dijetar i letërsisë klasike. Më 1685 ai botoi Historinë Natyrore të Plinit. Në këtë botim s'kishte asgjë të pazakontë, dhe u konsiderua një meritë e tij dhe një botim
shumë i mirë. Ajo që është e pazakontë ishte se megjithëse se ai ishte një njohës shumë i mirë i letërsisë klasike, Harduin kishte ide të çuditshme rreth origjinës së tyre. Sipas Harduin-it, pjesa dërrmuese e
literaturës greke dhe romake nuk ishte krijuar nga vetë autorët grekë dhe romakë. Përkundrazi, ajo është falsifikuar gjatë Mesjetës nga një grup murgjish benediktinë. Ai gjithashtu këmbëngulte se shumica e monedhave greke dhe romake ishin monedha të falsifikuara. Ai nuk
tregoi kurrë arsyen e një mashtrimi të tillë kaq të madh. Ai vetëm ka deklaruar, në mënyrë eliptike, se kur të vdiste arsyeja do të gjendej në një copë letër në dorën e tij. Arsyeja, fatkeqësisht, nuk u zbulua
kurrë."
Zhvendosja e madhe e zanoreve
21 prill 2009 - Etimologji - zhvendosja e madhe e zanoreve
Si ka mundësi që të gjitha shndërrimet e mëdha të fillojnë në shekullin e 16-të? Këtij shndërrimi, që përkon me pseudo - zbulimet e mëdha gjeografike, me pseudo zbulimet e mëdha në fushën e shkencës dhe me pseudo - realizimet e mëdha në fushën e kulturës dhe artit, u përgjigjet dhe pseudo - zhvendosja e madhe (kështu e quajnë) e zanoreve në gjuhën angleze.
Citojmë:
The Great Vowel Shift was a massive sound change affecting the long vowels of English during the fifteenth to eighteenth centuries. Basically, the long vowels shifted upwards; that is, a vowel that used to be pronounced in one place in the mouth would be pronounced in a different place, higher up in the mouth. The Great Vowel Shift has had long-term implications for, among other things, orthography, the teaching of reading, and the understanding of any English-language text written before or during the Shift. Any standard history of the English language textbook (see our sources) will have a discussion of the GVS.
url: http://facweb.furman.edu/~mmenzer/gvs/what.htm
Kuptohet, gjuhësia ishte në qendër të Mashtrimit, ajo ishte mjeti kryesor ndër të gjitha mjetet dhe mekanizmat, që Monarko - Fashistet shfrytëzuan për të përçarë njerëzit, krahas mashtrimit me historinë dhe kulturën e tyre, që do të ndikonte thellë në fatin e tyre të ardhshëm. Për të fshehur arsyet e këtij mashtrimi, që përfshiu të gjitha sferat e jetës se shoqërisë njerëzore, priftërinjtë 'humaniste" kishin gjetur dhe përgjigjet e duhura, që njerëzit gjatë procesit të shndërrimit të tyre në anglezë, gjermanë, francezë e ballkanas të mos kuptonin se ç’po ndodhte me ta, e që ajo që do ndodhte pas disa shekuj të errësohej fare.


Vazhdon