What do the European monarchies want more?

What do the European monarchies want more?

With the exception of Arabic and Turkic immigrations in Greece, the core population in Greece and Albania is the same, a Balkan population. Same can be said for Serbia, Bosna – Herzegovina, Montenegro, Romania, Bulgaria and Macedonia, and even Turkey. Through centuries in Balkan have come people from other parts, which you can discern now in the anthropologic features of certain individuals. The filthy European Monarchies have cheated these stupid populations with a history that the European Monarchies of Elisabeth I, Albert II and Co. have written for them during last 500 years, full of reciprocal hatred, a forged history, which has been and will be the apple of discord (Homer, Alexander of Macedonia, Scanderbeg, etc.), source of conflicts and wars among these idiot populations, quasi – animals, who fight daily to earn at any cost the daily bread, even killing each – other. I am sure that such conflicts (everywhere in this repellent world) will continue as long as the mankind will exist on Earth. These conflicts and wars perpetuate automatically the discord and self-isolation. What do the European monarchies want more?

Zoti, Satani dhe Monarkitë e Evropës

Zoti, Satani dhe Monarkitë e Evropës

Etimologjikisht,

Satan, Shejtan = angl. god, Zot, gr. θεός, lat. deus.

Kur zoti qenka shejtani dhe shejtani qenka zoti, kush qenka ai në të vërtetë? Në të vërtetë, Zoti dhe Shejtani janë ata që e krijuan nga mendja e tyre ata për të sunduar më lehtë përmes fesë mbarë njerëzimin. Dhe ata janë Monarkitë e Evropës, ato të së djeshmes dhe këto, Monarkitë Skizofrene të së sotmes.

Elisabeth I and Albert II

Elisabeth I and Albert II

For those who do not understand this world, I say that all the Misdeeds of the Prostitute of England against me and my family in these last ten years have had an important role in my work on etymology. I cannot stop the Prostitute, as well as the Prostitute could not stop my work during these ten years.

At first, I started addressing my curses against the psychopath Albert II of Belgium, whose regime kidnapped my elder son and kept him in a coastal resort for three months and impeding his family to find him. We don’t know now what were their intentions, but we could save our child by internationalizing his missing. That scoundrel, Albert the Second, is already known for what he and his entourage pedophile ring have done in Belgium to Belgian children. We have tried in vain to suit him in Belgian and Albanian courts.

We have documents, declarations of the police department of Anderlecht, where the young Prostitute, princess Mathilde has the origin, documents from Paris, photos from the resort, as well as our presence in Aachen of Germany, that testimony what I am saying and prove what Albert II of Belgium has done against me during our stay in Brussels. But this Blueblood Psychopath is not alone. And this is shown every day, since our return in July 2003 in Tirane, Albania, by the attempts of the international criminal Gang of European Monarchies, who with the assistance of their puppets here on the top of filthy Albanian regime, are making everyday our life impossible and have damaged severely our health and every means of survival.

In order to understand where this Gang of European Monarchies come from and what this Gang has done in centuries to survive, I started my own studies on History and Etymology. It is this new point of view on History and Etymology, which has attracted the attention of hundred thousands of readers during these last ten years.

Nuk ka asnjë vend në Ballkan që të ketë marrë financime si Shqipëria

Nuk ka politikanë në asnjë vend të botës të përkëdhelur këto shtatë vjetët e fundit si Sali Berisha e ndonjë tjetër si Zhozefina Topalli. Dhe kjo përkëdhelje bëhet nga ana e Shtabit të prostitutës Elizabethë vetëm për të luftuar punën për hedhjen dritën mbi historinë e gjuhëve dhe historinë e popujve! Dhe nuk ka asnjë vend në Ballkan që të ketë marrë financime si Shqipëria këto shtatë vjet për të mbuluar natyrën kriminale të Berishës dhe të regjimit të tij. Edhe Danimarka është bërë së fundi xheloze për rrugët e shtruara nga Sali Berisha.

Gjuha shqipe dhe historia e saj

...

Me disa paçavure të shkruara historie Evropa ia ka dalë shumë lehtë në shekujt e fundit t’i ndërsejë Shqipëtarët dhe fqinjët e tyre sllavë dhe grekë si qenër kundër njeri – tjetrit. Në këtë punë Evropën e kanë ndihmuar me aftësitë e tyre njerëzit “më të ndritur” të vendeve ballkanike të fushës së historisë, gjuhësisë, arkeologjisë, si dhe kriminelët në majën e politikës dhe të shteteve përkatëse.

...

Historia e formimit të kombeve dhe shteteve ballkanike është historia e ndarjes në Ballkan të zotërimeve (pasurive tokësore dhe ujore) mes familjeve sunduese të këtyre territoreve. Këto familje kanë dalë në sipërfaqe të historisë dhe janë zhytur e zhdukur në varësi të marrëdhënieve të tyre me Aristokracinë Evropiane dhe Monarkitë e Evropës.

...

Familjet e mëdha ballkanike

Për gjendjen në të cilën ndodhet sot Ballkani ku kombet që e popullojnë ushqejnë një urrejtje të skajshme ndaj njëri - tjetrit, përgjegjësia bie në radhë të parë mbi Monarkitë e Evropës, dhe në radhë të dytë mbi familjet e mëdha të Ballkanit. Kush e ndjek historinë e këtij gadishulli, ai do të shohë se në historinë e konflikteve, luftrave dhe genocideve mes këtyre kombeve kanë gisht monarki si Monarkia Angleze, ashtu edhe familjet e mëdha të Ballkanit, pinjollët e të cilëve i shohim ende në krye të ndonjë shteti.

Këto familje ballkanase, që ne sot i quajmë Rilindase, janë përlyer keqas në historinë e ndarjes dhe armiqësisë mes popullsive të këtij gadishulli. Përsa kohë që të gjitha familjet e mëdha ballkanike kanë marrë pjesë aktivisht në këtë maskaradë historike dhe asnjëra prej tyre nuk i ka demaskuar qartas autorët (fuqitë e mëdha të kohës), qëllimet themelore të kësaj ndarje etnike dhe territoriale, të gjitha familjet e mëdha ballkanike duhen demaskuar njëlloj si përgjegjëse të vëllavrasjes në Ballkan, të shpërnguljeve të mëdha dhe të genocideve të papara në historinë e njerëzimit.

Po këto familje, dhe familjet e reja që i janë ngjitur këtij detashmenti, janë përgjegjëse sot drejtpërsëdrejti për gjendjen në të cilën ndodhen marrëdhëniet mes kombeve aktuale të Ballkanit. Ashtu si dje kur hidhnin në luftra vëllavrasëse popullsitë e Ballkanit, po ashtu edhe sot po këto familje të mëdha, të vjetra dhe të reja, janë gati të futin në luftra edhe më të egra mes tyre sllavët, shqiptarët dhe grekët, të cilët ndajnë mes tyre para vitit 1800 vetëm një histori të përbashkët vëllazërore.

Në vend të hyrjes

Autoktonia, pellazgjishtja, ilirishtja

Pas kurthit të dështuar të Monarkive të Evropës kundër shqiptarëve me vënien në diskutim prej tyre të autoktonisë së shqiptarëve, vazhdimi i debatit pseudo – shkencor mbi pellazgjishten, grekët e lashtë, romakët dhe ilirët e arbërit, është një vazhdim nga ana e Monarkive të Evropës e të njëjtës strategji e politikë pseudo – shkencore të endjes së njerëzimit në Labirintin e Mashtrimit, që njerëzit e tyre kanë endur këto pesë shekujt e fundit.

Konceptet pellazgjik, ilirik dhe arbër janë të lidhura ngushtë me gënjeshtrat mbi megamashtrimin mbi Greqinë e Lashtë dhe Romën. Rënia e Gënjeshtrave mbi Romën dhe Greqinë do të rrëzojnë edhe gënjeshtrat mbi Pellazgët, ilirët dhe Arbërit.

Nuk ka patur as shqiptarë, as grekër, as kroatë, as serbë, as maqedonë, as sllavë, as turq në Ballkan para vitit 1800. Gjithçka është e sajuar, e gjitha është një mashtrim. Në Ballkan ka patur vetëm një popull, të cilin Monarko – Nazistët e Evropës e përzjenë tani vonë, në shekujt 19 dhe 20 me të ardhur për të ngatërruar edhe më keq historinë.

Historia e Shqipërisë – shekulli i 19-të

Shikoni se ç’thotë krejt pa mend Faik Konica në vitin 1899:

Kombesia

“Sot per sot ne Shqiperi nuke ka Shqipetare: ka vètem “turq” édhè “kaure” do mè thene Shqipetare qe kane turp te thonë vèhtèn Shqipetare. Por a ka qenë gjithñe ashtu? Nuke ka qene ñe kohe ku édhè Shqipetaret ndjènin ne funt te shpirtit c’eshte kombesia?”
Albania, 10 tetor 1899, numër 10

Pyetjet që ne i bëjmë sot Faikut mendjendritur janë:

1. Kishte apo s’kishte vërtet shqiptarë në kohën tënde, ore Faik?
2. Nëse kishte shqiptarë, përse shqiptarët kishin turp?
3. Sa kohë kishte kaluar qëkur shqiptarët ‘harruan’ se kishin qenë shqiptarë?
4. Kur u bënë shqiptarët ‘turq’ edhe ‘kaurë’?
5. Shqiptarët kishin turp të quheshin shqiptarë pasi nuk e kishin dëgjuar kurrë këtë emër, apo ti Faik beu din vërtet diçka më shumë se unë?

Faik Konica ka kohë që ka vdekur. Po kështu edhe shokët e tij, ata që ne i quajmë Rilindësa. Në një kohë i polli Evropa, si rilindasit shqiptarë, po ashtu edhe ata serbë, kroatë, malazezë. Njëlloj si rilindasit e tjerë, edhe rilindasit shqiptarë duke pranuar mashtrimin që po bëhej në atë kohë nga Evropa me kombësinë në Ballkan, kanë marrë mbi vete pjesën e tyre të përgjegjësisë në ngjalljen e urrejtjes mes banorëve të këtij gadishulli. Rilindasit e Ballkanit kanë qenë shërbëtorë të Monarkive të Evropës, po aq frikacakë sa dhe shumica e shqiptarëve sot.

Le të pyesim veten dhe t’u japim përgjigje këtyre pyetjeve:

1. Cili qe roli i vërtetë i Rilindasve të Ballkanit në shekullin e 19-të?
2. A ka ndonjë ndryshim, në thelb, mes rolit të Rilindasve të Ballkanit dhe Rilindasve, që e quajtën veten shqiptarë?
3. Cili qe roli i vërtetë i Rilindasve shqiptarë në shekullin e 19-të?
4. A e dinin rilindasit e kombeve të Ballkanit se para tyre s’ka patur asnjë komb në Ballkan?

Në kohën e Revistës Albania të Faik Konicës në Shqipëri ne nuk kemi ende shqiptarë. Por, çfarë bën Faiku me shokët e tij “rilindas”, Naimin, Samiun, Vaso Pashën, …., për të bindur banorët e trojeve tona ta mësonin fjalën shqiptar? Çfarë nuk bënë! Rilindasit shqiptarë kanë bërë po atë poshtërsi që kanë bërë edhe rilindasit grekë, ata bullgarë, kroatë, malazezë, etj. Të gjithë këta pseudo “rilindas” për të nxjerrë bukën e tyre u vunë në rresht dhe i shërbyen të gjithë njëlloj Evropës. Të gjithë Rilindasit e Ballkanit dhanë “kontributin” e tyre për të krijuar sipas projektit të Evropës një Ballkan me kombe armiqësore, të atillë siç ka mbetur edhe sot. Si u arrit të mashtroheshin banorët e Ballkanit? Kjo gjë u arrit me dinakëri dhe me ndihmën e dhunës. Kjo u arrit përmes Falsifikimit të Historisë të popullit të Ballkanit, me ndihmën e pakursyer të pseudo – eruditëve të tyre dhe rilindasve të çdo ngjyre në Ballkan, kryesisht lordë anglezë, konsuj francezë, austriakë, udhëtarë të ndryshëm (anglezë, francezë, hungarezë), historianë, poetë (si Byron, de Rada, Naimi, Skiro, etj.), folkloristë, etnografë dhe gjeografë, si dhe politikanët e parë (Samiu, Ismail Bej Qemali, etj.). Kështu Evropa ia arriti të ndajë në serbë, kroatë, bullgarë, grekër dhe shqiptarë një popullsi ballkanase të papërçarë kurrë ndonjëherë më parë.

A duhet të merrnin pjesë Rilindasit Shqiptarë në Megamashtrimin Evropian? Detyra kryesore e Rilindasve shqiptarë ishte në kohën e tyre demaskimi i Lojës që po luhej me termin komb në Ballkan. Pasi të demaskohej ajo Lojë, ata duhet t’u thonin banorëve të këtyre anëve se ”Ne s’kemi ç’bëjmë, nuk mund të bëjmë sehir. Evropa po i shndërron banorët e Ballkanit në Grekër dhe Sllavë, le të pranojmë edhe ne të bëhemi diçka tjetër, le të pranojmë dhe ne të quhemi (siç po na thonë) Shqiptarë, të ndërtojmë dhe ne shtetin tonë, por pa harruar kurrë se më parë në Ballkan të tërë kemi qenë një popull, se tani Evropa po përpiqet të na ndajë në popuj të ndryshëm, që në emër të këtij ndryshimi (diversiteti) ne ballkanasit të vritemi ngaherë me njeri – tjetrin.”

Kështu, Evropa, me ndihmën e Rilindasve të Ballkanit fshiu përfundimisht çdo gjurmë kujtese, që mund të kishte mbetur në kokën e ndonjë ballkanasi. Kjo punë e madhe kundër popullsisë të këtij gadishulli ka bërë që në dy shekuj ballkanasit e rinj të vriteshin plot mllef kundër njeri – tjetrit. Gëzojeni edhe në të ardhmen, o shqiptarë, Historinë e shkruar nga njerëzit e Monarkive të Evropës edhe me ndihmën e Rilindasve dhe të gjithë kalemxhinjve të mëpasëm të vendit tonë. Sa kohë që rrojnë Monarkitë e Evropës, luftra të reja mes ballkanasve ju presin përpara.

Kush ishin Rilindasit shqiptarë?

Faik Konica ambasador i qeverisë së Zogut
Gjergj Fishta klerik i lartë i Vatikanit
Naim Frashëri nëpunës i lartë i Perandorisë Otomane
Ndre Mjeda klerik i lartë i Vatikanit
Sami Frashëri nëpunës të lartë i Perandorisë Otomane
Vaso Pasha nëpunës i konsullatës angleze në Shkodër, nëpunës i Ministrisë të jashtme të Perandorisë Turke, guvernator i Libanit


Familjet e mëdha të Ballkanit

Kush janë familjet e sotme të mëdha në Ballkan? Për të kuptuar se çfarë janë familjet e mëdha sot në Ballkan, familjet e mëdha shqiptare, greke, serbe, malazeze, kroate etj., ne duhet të shkojmë e të shohim sesi u shndërruan familjet e mëdha të Perandorisë turke në familje të mëdha shqiptare, rumune, serbe, greke e kështu me rradhë.

Në fillim të shekullit të 19-të Evropa u ngarkoi familjeve të mëdha të Perandorisë Otomane detyrën, sipas të cilës ata të fillonin të procesin e formimit të kombeve duke rekrutuar sipas territorit, që mbulonin, sa më shumë banorë. Këto familje, dhe njerëzit e tyre, që u shkolluan në shkollat më të mira të Evropës dhe të Amerikës, qenë bërthamat e kombeve që filluan të krijoheshin gjatë shekullit të 19-të. Emrat, që morën territoret dhe banorët e territoreve të ndara e të përfshira brenda kufijve të rinj, qenë krejt konvencionalë. Emrat e përveçëm, emrat e vendeve, të lumenjve, të qyteteve dhe të fshatrave, të gjitha qenë krijuar me kohë nga dijetarë të Evropës.

Familjet e mëdha i hynë projektit të Evropës me galdim. Por, ata nuk mund të dinin ato që dinin Mjeshtrit, Monarkitë e Evropës. Ata qorra nuk mund të kuptonin se qenë dhe mbeten thjesht vegla të Monarkive të Evropës, armiqtë e të gjithë popujve.

Ç’ne ky interesim kaq i madh politik për gjuhën shqipe?

Ç’ne ky interesim kaq i madh politik për gjuhën shqipe?

Sa më shumë që diskreditohet në sytë e njerëzve Kodi i Fëlliqur i 3000 Gjuhëve të Gjalla dhe i 3000 Gjuhëve të Vdekura, aq më shumë pikë fitojnë në sytë e institucioneve të Monarkive të Evropës Kriminelë si Sali Berisha dhe Bamir Topi të paguar nga Evropa dhe Vatikani.

U daltë për hajër kjo punë!

Litari i të vërtetës

E ç’rëndësi ka, moj Elizabetha e II, Prostitutë e Anglisë, përpjekja jote e fundit për të zgjedhur ti vetë se kush do ta vërë ty në qafë litarin e të vërtetës?

Pas teje zor se do të ketë ndonjë trim nga sëra jote, që t’i pëlqejë në qafë një litar i tillë!

Friday, 1 October 2010

Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri

04 gusht 2008

Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri[1]

Si çdo mrekulli, edhe te mrekullia vllehe në Shqipëri, që mban emrin Voskopojë ka pak apo aspak gjëra për të besuar. Për të kuptuar se ç'ishte Voskopoja ne shekullin e 18-të ne duhet të shkojmë e të studjojmë se ç'ishte vetë Rumania në atë kohë.

Në shekullin e 18-të, koha kur aromunët bënë çudira në Voskopojë, dhe Voskopoja njohu lavdinë e saj, ishte koha kur rumunët s'kishin parë ende me sy në Rumani një gramatikë të gjuhës rumune. Gramatika e gjuhës rumune e ka parë dritën e diellit për herë të parë më 1787-ën, një vit më vonë se otomanët plaçkitën e shkretuan për herë të parë Voskopojën. Ç'kishte vllehe në Voskopojë për të shkretuar kur aty mungonte ende gramatika e gjuhës vllehe?

Tetë vjet më vonë, thonë se paska qenë Aliu që e rrafshoi atë qytet të lavdishëm. Mos vallë dhe Aliu u zemërua se më 1787 në Bukuresht u botua një gramatikë, pa e shkretoi Voskopojën për herë të dytë, më 1788-ën?

Këto janë përralla që u besojnë vetëm vllehët e Shqipërisë për të na u hequr ne shqiptarëve në shtëpinë tonë më me shkollë e për të zënë si gjithmonë kryet e vendit.

Voskopoja s'qe gjë tjetër veçse një projekt i Evropës për t'i shndërruar trojet shqiptare në një Bosnje të dytë, në një popullsi musulmane, kësaj herë jo me gjuhë sllave si boshnjakët, por në një popullsi musulmane me gjuhë vllehe!

Edhe në këtë çështjen të Voskopojës ne duam të ngremë këto pyetje:

- Kur Zoti hartoi gjuhët e njerëzve, ai i hartoi me gramatikë apo pa gramatikë?

6 Dhe Zoti tha: "Ja, ata janë një popull i vetëm dhe kanë të gjithë të njëjtën gjuhë; dhe kjo është ajo që ata filluan të bëjnë; tani asgjë nuk ka për t'i penguar ata të përfundojnë atë që kanë ndërmend të bëjnë. 7 O burra, të zbresim pra atje poshtë dhe të ngatërrojmë gjuhën e tyre, në mënyrë që njëri të mos kuptojë të folurën e tjetrit". Zanafilla 11

Nga këto fjalë të mënçura të Biblës kurrgjë nuk kuptohet. Por, ma do mendja që Zoti gjuhët i bëri me gramatikë, pasi gjithçka ai e bëri të përsosur:

31 Atëherë Perëndia shikoi të gjitha ato që kishte bërë, dhe ja, ishte shumë mirë. Kështu erdhi mbrëmja dhe pastaj erdhi mëngjesi: dita e gjashtë. Zanafilla 1

Atëhere, kur Zoti i bëri të gjitha punët e mira që në mugëtirë të kohëve, përse ai u a la punën e gramatikave dhe etimologjisë njerëzve si Çabeu dhe Demiraj? Përse Ai nuk ia transmetoi në vegimet e tyre katër dishepujve të tij edhe këto dije shkencore, por, këto punë me rëndësi ua la në dorë mëkatarëve?
Kështu u deshën mijrave vjet pasi Zoti bëri gjuhët, që më 1787-ën të dilte një rumun dhe të bënte gramatikën e rumanishtes. Pa mendoni pastaj sesi vajti puna e shqipes.

- Ç'donte Akademia Greke në Voskopojë kur vetë Greqia deri më 1824-ën nuk ka patur vetë një akademi?

- Çfarë literature vllehe mund të lulëzonte në Voskopojë në shekullin e 18-të kur:
- Rumanisë i mungonte vetë një literaturë e madhe?
- Kur Bibla e parë e plotë në rumanisht është botuar vetëm më 1688-ën?
- Kur poeti i parë rumun, Alecu Văcărescu, ka lindur më 1769-ën, vit kur otomanët thuhet se kanë plaçkitur Voskopojën?- Kur shkrimet e para në gjuhën rumune janë histori si të gjitha historitë e fallsifikuara të kombeve të Evropës?
- Çfarë zhgarravitesh në atë kohë në Voskopojë, që ne shqiptarëve na çeli dritaret e dijes?


--------
[1] From Çlirim Xhunga cxhunga@gmail.com
To arbsen@yahoo.com,
ariskratos@gmail.com,
avnialcani@yahoo.com,
besetal@yahoo.it,
bkopliku@gmail.com,
globusr@yahoo.com,
info@mezuraj.museum,
jotborshi@hotmail.com,
kelmendish@yahoo.it,
n_shehu@yahoo.it,
shqipilire2@hotmail.com,
"fkokonozi@gmail.com" fkokonozi@gmail.com,
konicapublishing konicapublishing@yahoo.com,
luljetadano luljetadano@yahoo.com,
nuri dragoi nuridragoi@hotmail.com,
Sasha Tepelena sashalb05@yahoo.gr,
ditari@ps.al,
instituti_pol_sig_kombetar@yahoo.com

date Mon, Aug 4, 2008 at 10:28 AM
subject Voskopoja – “mrekullia” vllehe në Shqipëri
mailed-bygmail.com